У ГУР попередили українців про фейкові чати, які імітують робота розвідки
У ГУР попередили українців про фейкові чати, які імітують робота розвідки

У ГУР попередили українців про фейкові чати, які імітують робота розвідки

Головне управління розвідки Міністерства оборони попередило українців про щонайменше вісім фейкових чатів, які імітують головного робота розвідки. Про це повідомляє прес-служба ГУР.

- Ворог намагається ввести в оману українців, які мешкають на тимчасово окупованих територіях. Саме тому він створює ботів, які за своїм описом, назвою та візуалом відтворюють офіційний чатбот ГУР "Головний бот розвідки". Передавати будь-яку інформацію через такі роботи – небезпечно, - зазначили в ГУР.

Офіційний чатбот Головного управління розвідки знаходиться за посиланням: https://t.me/gur_official_bot

- Посилання на актуальний бот завжди можна знайти на сторінці Головного бот розвідки на сайті ГУР та на офіційних сторінках ГУР у соцмережах. Такі сторінки відзначені синьою чи зеленою галочкою, – нагадали у розвідці.

З ГУР можна також безпечно та анонімно зв'язатися способами: електронною поштою: [email protected], а також через Signal та WhatsApp: +38 096 945 53 41.

  • 17 вересня викрили російське агентство, яке розповсюджувало фейки про Україну та Зеленське. "Агентство соціального дизайну" (АСД), що офіційно нібито займається медійним супроводом, насправді використовує дезінформацію для дискредитації України та просування інтересів Росії.
  • 16 вересня стало відомо, що українцям на електронну пошту почали надходити листи нібито від ДСНС про евакуацію через ракетні обстріли Рівненської АЕС.
Джерело матеріала
loader