В Україні запустили нове "велике будівництво" для впровадження європейських стандартів: що створюють для Вінницької області
В Україні запустили нове "велике будівництво" для впровадження європейських стандартів: що створюють для Вінницької області

В Україні запустили нове "велике будівництво" для впровадження європейських стандартів: що створюють для Вінницької області

На Вінниччині розпочалось будівництво інфраструктурного комплексу зі зберігання плодоовочевої продукції. Очікується, що реалізація цього та інших подібних проєктів допоможе запровадити європейські стандарти та підходи в агропромисловому комплексі.

Про це повідомили у Вінницькій ОВА. Там зазначили: комплекс розташовуватиметься на базі одного з аграрних коледжів області.

"Закладено перший камінь у початок будівництва сучасного інфраструктурного комплексу зі зберігання плодоовочевої продукції. ... Реалізація таких проєктів допоможе впровадити європейські стандарти та підходи в агропромисловому комплексі, підвищити продуктивність агросектору", – йдеться у повідомленні.

При цьому наголошується: будівництво реалізується завдяки проєкту міжнародного співробітництва "Німецько-український фаховий діалог із сталого розвитку сектору плодоовочівництва". А також за фінансової підтримки Федерального Міністерства продовольства та сільського господарства Німеччини.

Тим часом в Україні будують європейську колію – її прокладають від Ужгорода до Чопа. Таким чином Ужгород стане першим обласним центром України, з'єднаним такою колією з Європою. Проєкт передбачає:

  • будівництво 22 км залізничної колії європейського стандарту;
  • реконструкцію штучних споруд, об'єктів та мереж інженерного забезпечення;
  • оснащення колії двостороннім напівавтоматичним блокуванням та пристроями мікропроцесорної диспетчерської централізації.

Загальна ж вартість проєкту, розповіли в "Укрзалізниці", складає 1,3 млрд грн. З яких 50% фінансується із фонду ЄС Connecting Europe Facilit (CEF).

"Укрзалізниця" отримала можливість реалізувати цей проєкт у результаті успішної участі в конкурсному відборі проєктів CEF у 2022 році", – повідомили там.

Як повідомляв OBOZ.UA, водночас іноземні компанії зможуть отримувати в Україні дозволи на будівельну діяльність – через відокремлені підрозділи та постійні представництва. Відповідний дозвіл надав Кабінет міністрів. Це зокрема дозволить представництвам польських компаній здійснювати роботи з облаштування пунктів пропуску на українсько-польському кордоні.

Лише перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader