Військовий - про Курську операцію: Не все було так легко, як описують у ЗМІ
Військовий - про Курську операцію: Не все було так легко, як описують у ЗМІ

Військовий - про Курську операцію: Не все було так легко, як описують у ЗМІ

Участь у Курській операції дуже підняла бойовий дух та викликала позитивні емоції у багатьох бійців, і не лише тих, хто брав у ній участь. Водночас під час наступу на Курщині не все було так легко, як описують у ЗМІ.

Про це розповів Ігор Шолтис, військовослужбовець батальйону «Нахтіґаль» із позивним «Гаррі Шульц» у програмі «Станція Краматорськ», яка виходить на Ютуб-каналі Укрінформу.

За словами військового, воювати на території РФ – донедавна ніхто і припустити не міг, що таке можливо з точки зору політичного й дипломатичного стримування.

«Мені сподобався режим інформаційної тиші, якого дотримувалися всередині Сил оборони, адже ми, справді, як і інші десантно-штурмові війська та решта підрозділів, їхали на відновлення в Сумську область, не здогадуючись про наступальні дії на Курщині», – розповів Шолтис.

Під час наступу, за його словами, найскладніше було тримати зв’язок між різними бойовими підрозділами, адже існував великий ризик потрапити під дружній вогонь своїх, які вже зайшли на російську територію.

За даними військового, не все було так легко, як описують у ЗМІ. Під час будь-яких бойових дій гинуть найкращі захисники, і під часу Курської операції так само. «Якщо хтось десь там медійно повідомляє про те, що вороги не чинили спротив, це – неправда і пряме знецінення внеску Сил оборони під час провадження цієї операції», – наголосив Шолтис.

Яким чином вдавалося розпізнавати своїх серед чужих, на які знаки орієнтувалися штурмовики і чи варто взагалі було йти у наступ на Курському напрямку, коли така тяжка ситуація на Покровському, – про це можна дізнатися з перших вуст у програмі «Станція Краматорськ», у середу, 18 вересня, о 19:00 на Ютуб-каналі Укрінформу.

Ігор Шолтис та його команда наразі виконують завдання на Курському напрямку. У 2015 році він проходив службу в АТО. У Пісках Донецької області зазнав важкого поранення. Вдруге повернувся на фронт під час повномасштабного вторгнення у лютому 2022 року. Паралельно з військовою справою Шолтис пише музичні композиції. Він відомий як автор та виконавець реп-пісень «Гаррі Шульц».

Як повідомлялося, на Ютуб-каналі Укрінформу 18 вересня розпочинається новий сезон проєкту «Станція Краматорськ» – спільного продукту агентства та Центру протидії дезінформації при РНБО. Проєкт «Станція Краматорськ» – це серія інтервʼю з військовими. Головна мета проєкту – через відверту розмову показати особисту життєву історію героя, а також дати відповіді на основні російські ІПСО на тему армії та війни в Україні.

Ведучі програми Костянтин та Влада Ліберови – документальні фотографи, які фіксують події в Україні з перших днів повномасштабного вторгнення.

Теги за темою
війна Збройні сили України
Джерело матеріала
loader
loader