Зйомки фільму «Режисер» в Одесі почнуться навесні - кіностудія
Зйомки фільму «Режисер» в Одесі почнуться навесні - кіностудія

Зйомки фільму «Режисер» в Одесі почнуться навесні - кіностудія

Зйомки фільму «Режисер» про життя Олександра Довженка на Одеській кіностудії розпочнуться навесні 2025 року.

Про це Укрінформу розповів директор Одеської кіностудії Андрій Осіпов.

«Зйомки почнуться навесні. Нам перешкоджали блекаути а також те, що наразі урядом не затверджений склад Ради з державної підтримки кінематографії. Без цієї інституції неможливо розподіляти гроші на зйомки», - пояснив Осіпов.

Він зазначив, що бюджет картини і досі недоформований, а для фінансування зйомок кіностудія залучається підтримкою іноземних партнерів.

«З іноземцями важко працювати, адже вони не розуміють, як можна знімати кіно у війну. Сьогодні вони готові надати гроші, а завтра до нас щось «прилетить» і вони вже відмовляються», - сказав Осіпов.

Як повідомляв Укрінформ, в середині літа на Одеській кіностудії планували розпочати зйомки фільму «Режисер» про життя та творчість Олександра Довженка. Знімальні майданчики планувалося облаштувати просто на вулицях міста. Через те, що знімальний процес мав стартувати з недоформованим бюджетом, до зйомок у масовці запрошували всіх охочих. В коментарі Укрінформу на кіностудії повідомляли, що на створення фільму «Режисер» близько $300 тисяч планували виділити компанії з Туреччини, Молдови та Румунії.

Теги за темою
Кіно фільм
Джерело матеріала
loader
loader