Boeing продемонструє об’єднання датчиків повітряно-космічного простору для військових операцій США
Boeing продемонструє об’єднання датчиків повітряно-космічного простору для військових операцій США

Boeing продемонструє об’єднання датчиків повітряно-космічного простору для військових операцій США

Компанія Boeing планує продемонструвати технологію злиття датчиків, яка може підвищити обізнаність військових щодо ситуації шляхом об’єднання даних бортових і космічних датчиків, повідомив старший керівник.  Це злиття даних датчиків може бути доставлено операторам на землі або в кабіні пілотів, сказав Кей Сірс, віце-президент і генеральний менеджер Boeing Space, Intelligence & Weapon Systems.

План полягає в тому, щоб використати дані з командно-диспетчерського літака E-7, який Boeing виготовляє для ВПС США, і дані із супутників відстеження ракет, які розробляє дочірня компанія Boeing, Millennium Space, для Космічних сил США. Це злиття повітряно-космічного простору спрямоване на розв’язування давньої проблеми, з якою стикаються військові: надання своєчасних і відповідних даних оперативним підрозділам, сказав Сірс 16 вересня на конференції Air Space & Cyber.

«Нам потрібно переконатися, що ці удари блискавки дійсно існують», — сказав Сірс, використовуючи слайд-зображення військового брифінгу як метафору терміновості доставки даних у режимі реального часу для бійців.

Супутники в LEO, MEO

Зусилля Boeing щодо злиття датчиків включають дві супутникові програми, надані Millennium Space. Однією з цих програм є мережа «Foo Fighter», супутникове угруповання відстеження ракет на низькій навколоземній орбіті (LEO) вартістю 414 мільйонів доларів США, яке розробляється для Агентства космічного розвитку США. Ці супутники оснащені електрооптичними та інфрачервоними датчиками для виявлення та відстеження передових ракетних загроз, включаючи гіперзвукові ракети.

Компанія також прагне інтегрувати супутники попередження про ракети на середній навколоземній орбіті (MEO), які Millennium будує за контрактом на 500 мільйонів доларів з Космічними силами США. Це, у поєднанні з радіолокатором E-7 Wedgetail з електронним скануванням, забезпечить багатодоменну оперативну картину, сказав Сірс. 

«Ми збираємося підключити E-7 до мережі Foo Fighter і рівня попередження про ракети MEO та відстеження», — сказала вона. «Ми хочемо показати, яку оперативну картину ми можемо отримати, об’єднавши всі ці датчики».

E-7 Wedgetai l, який використовується кількома військовими, відстежує рухомі повітряні та морські цілі одночасно. Інтеграція космічних даних може значно розширити його можливості, дозволяючи в реальному часі відстежувати ракетні загрози на великих відстанях.

Цей тип злиття датчиків відповідає ширшій ініціативі Міністерства оборони щодо інтеграції закритих технологій. Однак Сірс зазначив, що організаційна структура Міністерства оборони ускладнила таку інтеграцію.

Джерело матеріала
loader
loader