Чоловік втратив 15 тисяч гривень під час покупки телефону в інтернеті
Чоловік втратив 15 тисяч гривень під час покупки телефону в інтернеті

Чоловік втратив 15 тисяч гривень під час покупки телефону в інтернеті

На гачок продавчині - шахрайки попався 35-річний житель Калуша та перерахував майже 15 тисяч гривень на рахунок аферистів. Чоловік хотів придбати мобільний телефон, а залишився без грошей.

Зі слів постраждалого, стало відомо, що на одному із інтернет – сайтів він знайшов оголошення про продаж необхідного йому товару. Через один із мобільних застосунків зв’язався з продавцем, яка попросила перерахувати кошти за товар наперед. Заявник погодився і перекинув, на вказаний у листуванні банківський рахунок, обумовлену суму. Після цього зв’язок із продавцем обірвався, а акаунт покупця заблокували. Зрозумівши, що його ошукали, він звернувся до поліції.

Ми нагадуємо, що найкращий спосіб уникнути шахрайства – не купувати дистанційно і в жодному разі не переказувати ні завдаток, ні передоплату. Користуйтеся послугами лише перевірених продавців та розраховуйтеся за товар лише після його отримання.

Аби уберегтися від шахрайства поліцейські радять українцям  дотримуватись наступних рекомендацій:

  • використовуйте функцію післяплати;
  • при надходженні товару перевірте його на пошті;
  • перевіряйте інформацію про продавця, почитайте відгуки про нього в інтернеті;
  • не повідомляйте реквізити вашої банківської картки, а саме термін дії карти, коди, одноразові паролі, які приходять на телефон;
  • продаючи товар чи то в інтернет-мережі, остерігайтеся покупців, які мало цікавляться товаром, не торгуються, а одразу просять реквізити рахунку.
Джерело матеріала
loader
loader