ЄС дасть постраждалим від повеней країнам доступ до 10 млрд євро
ЄС дасть постраждалим від повеней країнам доступ до 10 млрд євро

ЄС дасть постраждалим від повеней країнам доступ до 10 млрд євро

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн анонсувала надання доступу до 10 мільярдів євро з Фонду гуртування для країн Центрально-Східної Європи, які останніми днями постраждали від повеней.

Про це вона сказала у польському Вроцлаві в четвер, 19 вересня, на спільній пресконференції з прем’єрами Австрії, Польщі, Словаччини та Чехії, повідомляє "Європейська правда".

Фон дер Ляєн запевнила, що Європа підтримує Польщу та інші країни, що постраждали від повеней, і пообіцяла якнайшвидше допомогти з фінансуванням для ліквідації наслідків стихійного лиха.

"Тому ми мобілізуємо Фонди гуртування у гнучкий і цілеспрямований спосіб там, де вони вам найбільше потрібні", – анонсувала вона.

Глава Єврокомісії уточнила, що ці кошти можуть використовуватись як попереднє фінансування – тобто одразу після надходження коштів – та без співфінансування, оскільки це на 100% європейське фінансування.

"Це надзвичайні часи, а надзвичайні часи потребують надзвичайних заходів.

За попередньою оцінкою, з Фондів гуртування можна було б мобілізувати 10 мільярдів євро для постраждалих країн", – анонсувала вона.

Як відомо, Центральна та Східна Європа потерпає від повеней, жертвами яких стали вже щонайменше 23 людини.

Напередодні негода дісталась півночі Італії.

Польський уряд уперше запровадив стан стихійного лиха у районах на південному заході.

Джерело матеріала
loader
loader