Європарламент закликав зняти для України всі обмеження на удари західною зброєю по росії
Європарламент закликав зняти для України всі обмеження на удари західною зброєю по росії

Європарламент закликав зняти для України всі обмеження на удари західною зброєю по росії

Європейський парламент закликав країни-члени Європейського Союзу зняти для України обмеження на використання західного озброєння для ураження цілей на території рф. 

Про це йдеться в ухваленій Європейського парламенту у Страсбурзі, передає Укрінформ.

Більшість депутатів Європейського парламенту підтримали законопроєкт. 

"Європарламент закликає держави-члени негайно зняти обмеження на використання західних систем озброєння, поставлених в Україну, проти законних військових цілей на території Росії, оскільки це перешкоджає можливості України повною мірою реалізувати своє право на самооборону згідно з міжнародним правом та робить Україну вразливою до нападів на її населення та інфраструктуру", - йдеться в резолюції.

В ньому написано, що Україна як жертва агресії має законне право на самооборону відповідно до статті 51 Статуту ООН.

В документі також йдеться про те, що недостатні поставки боєприпасів і озброєнь та обмеження на їх використання можуть підірвати зусилля, яких було докладено.

"У зв'язку з цим знову звертаємось до держав-членів із закликом виконати взяте на себе у березні 2023 року зобов'язання поставити Україні один мільйон боєприпасів, прискорити постачання зброї, зокрема сучасних систем протиповітряної оборони та іншої зброї і боєприпасів у відповідь на чітко визначені потреби, включаючи ракети Taurus", - мовиться в документі.

Всі держави-члени Євросоюзу і союзники по НАТО повинні колективно та індивідуально взяти на себе зобов'язання щодо підтримки України у військовому плані, причому не менше, ніж 0,25% свого ВВП щорічно.

Парламент закликав держави-члени активно тиснути на Угорщину, щоб вона припинила блокування Європейського фонду миру, включаючи новостворений Фонд допомоги Україні.

 
Теги за темою
Європарламент
Джерело матеріала
loader
loader