Інтернет-шахраї ошукали трьох українців на понад 280 тисяч гривень
Інтернет-шахраї ошукали трьох українців на понад 280 тисяч гривень

Інтернет-шахраї ошукали трьох українців на понад 280 тисяч гривень

Минулої доби троє жителів Херсонської області через різні шахрайські схеми втратили зі своїх банківських рахунків усі заощадження.

Про нові випади шахрайства повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Жертвою «телефонних шахраїв» став мешканець Чорнобаївки. Йому зателефонував із невідомого номера нібито представник мобільного оператора та розповів, що чоловіку можуть нарахувати безкоштовні бонуси. Для отримання їх заявнику необхідно було повідомити шестизначний код, який псевдооператори надіслали йому через sms-повідомлення. Після того, як чоловік виконав всі вказівки, шахраї зняли з його банківської картки понад 196 тисяч гривень.

До поліції звернувся житель Бериславського району. Чоловік розповів, що хотів придбати автомобіль за прийнятною ціною. Знайшов оголошення, де продавець нібито «приганяв» авто із-за кордону. Заявник, не підозрюючи шахрайства, перерахував 85 тисяч гривень передоплати за транспортний засіб, після чого продавець на зв'язок більше не виходив.

Також жертвою шахраїв стала і мешканка Високопілля. У мобільному додатку жінка отримала повідомлення про можливість швидкого нарахування грошової допомоги. Для цього вона перейшла за посиланням, де вказала свої особисті дані та реквізити банківської картки. Після «реєстрації та підтвердження» з рахунку потерпілої зникло 1,9 тисяч гривень.

Відомості за усіма фактами внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України.

Джерело матеріала
loader
loader