«Крутивус. Повернення сили»: FILM.UA Group і режисер Артем Литвиненко створюють новий Всесвіт сучасних українських супергероїв
«Крутивус. Повернення сили»: FILM.UA Group і режисер Артем Литвиненко створюють новий Всесвіт сучасних українських супергероїв

«Крутивус. Повернення сили»: FILM.UA Group і режисер Артем Литвиненко створюють новий Всесвіт сучасних українських супергероїв

На вас чекає повнометражний ігровий супергеройський екшн, а ще – комікси, серіальні спінофи, анімація та інші формати розвитку кіновсесвіту, в якому до сучасної України з казок і легенд повернуться її давні герої: Крутивус, Вирвидуб, Вернигора та Котигорошко

«Крутивус. Повернення сили» – це не відірваний від життя прадавній епос, а абсолютно сучасна історія, події якої розгортатимуться у Києві: модерновому і живому. У цьому місті поруч зі звичайними людьми сторіччями живуть міфічні істоти. Вони зазвичай виглядають так само, як ми, проте мають різноманітні надприродні здібності. Утім, користуватися цими здібностями у людському світі їм забороняє давня Угода. Але правила гри змінюються, коли на далекій Півночі заворушилося давнє зло, що прагне підкорити собі Україну…

У центрі сюжету – українські супергерої, що стануть проти цього зла. Але для цього спочатку їм треба повернути собі власні магічні здібності, що майже зникли за століття бездіяльності. Так, Марій Крутивус зараз підробляє аніматором на дитячих святах, а колись міг повертати річки в інший бік. Устим Вернигора був змушений приборкати власну величезну фізичну силу, і тепер працює прибиральником у цирку. Діян Вирвидуб, колишній володар рослинного царства, тепер – звичайний екоактивіст і садівник. А Вія Котигорошко, яка колись мала супершвидкість та володіла бойовими мистецтвами,  сьогодні є скромною працівницею архіву. До того ж Вія ще й постраждала від «печерного сексизму раннього Середньовіччя», який «перетворив» її у казках із дівчини на хлопця.  

А протистоятимуть українським супергероям відповідні суперлиходії, походження яких не важко відслідкувати: володарка «кокошніка-укокошніка» Василіса Ужасна, «ходячий РЕБ» Соловей Розбійник, психопат із телекінетичними здібностями Ємєля Дурачок і зрадник-колаборант, «руський богатир» Альоша Попович.  

Звісно, гідне візуальне втілення такого масштабного задуму потребує великого досвіду та потужних технічних можливостей. І їх проєкту забезпечує партнерство із однією з найбільших у Східній Європі компанією у сфері кіно- та телепродакшену FILM.UA Group.

«На прикладі неймовірного успіху «Мавки», а тепер і «Конотопської відьми» ми наочно бачимо величезну затребуваність яскравих, оригінальних і сильних українських героїв. Тож ми як співпродюсери радо долучилися до цього проєкту, який прагне вивести казкових українських героїв із тіні і дати їм нове повноцінне життя у сучасному світі, – каже СЕО FILM.UA Group Вікторія Ярмощук. – Звісно, для нас це цікаво як бізнес, адже «Крутивус. Повернення сили» має великий кросплатформений потенціал – як на українському, так і на міжнародному ринку. Проте не менш важливою є суспільна складова. Повернення сили, повернення до самих себе – це саме те, що відбувається з нашою країною протягом останніх років. Так, вимушено і страшною ціною, але ми довели й продовжуємо доводити світові та самим собі чого насправді варті. І захоплюючі історії, що засвідчують українську силу, – це саме те, чого ми зараз потребуємо, і що не дасть нам знову забути, якими ми дійсно є».

Автором ідеї, сценаристом та режисером проєкту є Артем Литвиненко, а виробництвом займатиметься його продакшен-компанія А17. Литвиненко – шоуранер детективного серіалу «Нюхач» (2013—2020), який став першим українським проєктом, що потрапив до каталогу Netflix, а ще був проданий як формат для адаптації у різні країни світу (зокрема – Францію, Японію та Індію). Окрім того, Артем є режисером і сценаристом епізоду «У зоопарку» антології «Перші дні» (2023) – українського ігрового серіалу про початок повномасштабної війни, що минулоріч отримав прем’єру на Netflix одночасно у майже двадцяти країнах Європи.

Попри великий попередній досвід, для Артема «Крутивус. Повернення сили» – перший проєкт у жанрі супергероїки. Проте режисер впевнений у успіху – через силу самої історії, в якій і місце і справжній драмі, і актуальному гумору, і щирому коханню.

«Українські супергерої довгий час “сиділи у шароварах”, їли вареники та сало – таке місце для них визначала імперія. Я хочу побудувати світ сучасних, привабливих і водночас складних та суперечливих українських Супергероїв, які довго приховували від нас своє існування. Їхній модерновий вигляд, сила, стосунки, взаємодія та навіть конкуренція один з одним мають зацікавити найширшу аудиторію – дітей, підлітків та дорослих, всередині яких продовжує жити мрійливий підліток», – каже Артем Литвиненко.

Наразі проєкт перебуває на стадії активного девелопменту та відкритий до цікавих колаборацій – в тому числі, з національними брендами, зацікавленими у партнерстві з потужною історією про українську силу. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги за темою
українське кіно кіновиробництво
Джерело матеріала
loader
loader