Київ додатково виплатить пораненим воїнам 45 тисяч гривень
Київ додатково виплатить пораненим воїнам 45 тисяч гривень

Київ додатково виплатить пораненим воїнам 45 тисяч гривень

Київ додатково виплатить пораненим воїнам 45 тисяч гривень

Рішення має бути ухвалене Київрадою.

Київ впроваджує додаткову матеріальну допомогу для поранених військовослужбовців, які є мешканцями столиці. Окрім державних виплат, поранені захисники та захисниці України отримають одноразову виплату в розмірі 45 000 гривень з міського бюджету. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко у своєму Telegram-каналі.

Це рішення має бути ухвалене Київрадою. Проте Кличко висловив впевненість, що його підтримають усі депутати, оскільки воно є важливим для підтримки поранених військовослужбовців.

До слова, раніше столиця також запровадила додаткові виплати для мешканців Києва, які мобілізуються до лав ЗСУ з грудня 2023 року. Вони отримують одноразову допомогу в розмірі 30 тисяч гривень на додаток до державних виплат.

Як писало ZN.UA, підняття податків, яке анонсували Мінфін та профільний комітет Верховної Ради, призведе до зменшення надходжень до держбюджету. Зокрема про це розповідав голова Ради Коаліції бізнес-спільнот за модернізацію України Андрій Длігач у статті «Навіщо заганяти бізнес у «тінь»? Є альтернативний шлях збільшення спроможності держави».

Окрім того, третині українських сімей грошей вистачає тільки на їжу, а у споживчому кошику наших співгромадян переважно продукти харчування та комунальні платіжки, – результати опитування ZN.UA. Редакторка відділу економіки Юлія Самаєва у статті «Чверті працюючих грошей вистачає тільки на їжу. Дійсно, чому б не підвищити їм податки» аналізує, як ці результати співвідносяться з урядовим бажанням підвищити податки.
Джерело матеріала
loader