Поки окупанти чинять звірства: у Швейцарії планують показати фільм "Росіяни на війні"
Поки окупанти чинять звірства: у Швейцарії планують показати фільм "Росіяни на війні"

Поки окупанти чинять звірства: у Швейцарії планують показати фільм "Росіяни на війні"

Цей фільм, знятий російською режисеркою Анастасією Трофімовою, вже став предметом палких дискусій через бажання міжнародних кінофестивалів показати стрічку. Міністерство закордонних справ України висловило своє глибоке занепокоєння і категорично засудило такі дії з боку швейцарського кінофестивалю.

Фільм "Росіяни на війні" планують показати на кінофестивалі у Швейцарії

У Швейцарії планують показати фільм "Росіяни на війні" на кінофестивалі Zurich Film Festival. Рішення організаторів фестивалю включити стрічку до програми викликало негативну реакцію з боку української спільноти та міжнародної спільноти, яка підтримує Україну в боротьбі проти агресії.

Міністерство закордонних справ України висловило своє глибоке занепокоєння і категорично засудило такі дії з боку швейцарського кінофестивалю. У своїй заяві МЗС наголосило, що надання платформи для показу таких фільмів є неприйнятним у той час, коли Росія продовжує вести агресивну війну проти України, вчиняючи численні воєнні злочини та порушення прав людини.

Російській пропаганді за ширмою культурного продукту – не місце на міжнародній культурній сцені та червоних доріжках. У зв'язку з планами швейцарського кінофестивалю ZURICH FILM FESTIVAL включити до програми документальний фільм "Росіяни на війні" МЗС висловило обурення через таке рішення,
– йдеться у заяві міністерства.

Українська сторона вважає, що подібні демонстрації фактично сприяють поширенню пропаганди та спробам "відбілити" образ Росії на міжнародній арені.

Раніше фільм вже показали на Венеційському кінофестивалі та планують презентувати у Торонто.

Міністерство закордонних справ звертає увагу на те, що культурні заходи не повинні ставати інструментом для легітимізації дій агресора. Показ фільму, який може подавати спотворену або упереджену інформацію про війну в Україні, є неприпустимим, особливо враховуючи поточну ситуацію, коли російські війська продовжують здійснювати акти насильства та звірства проти українського населення.

Теги за темою
МЗС України
Джерело матеріала
loader
loader