ВАКС оголосив нардепа Одарченка у міжнародний розшук
ВАКС оголосив нардепа Одарченка у міжнародний розшук

ВАКС оголосив нардепа Одарченка у міжнародний розшук

Зранку у четвер, 19 вересня, суддя Вищого антикорупційного суду України (ВАКС) задовольнив клопотання сторони обвинувачення та оголосив в державний та міжнародний розшук нардепа від "Слуги Народу" Андрія Одарченка. Про це пише Transparency International.

Повідомляється, що детективи НАБУ намагались привести Одарченка до суду. Проте коли вони прибули до місця його проживання, але знайшли там лише його водія, який повідомив, що там живе. Сам Одарченко не виходить з водієм на зв’язок вже 2 дні. 

За даними прокурора, достовірно підтвердити перебування за кордоном Одарченка не може, але наявна певна оперативна інформація, що він перетнув кордон поза межами пункту пропуску в Закарпатській області.

Оскільки раніше Одарченко вийшов під заставу в 15 млн грн і здав закордонні паспорти, прокурорка поставила питання щодо стягнення цієї застави в дохід держави та зміну запобіжного заходу на тримання під вартою. Клопотання буде розглядатися в понеділок, 23 вересня.

Відповідно до законодавства, розгляд клопотання про стягнення застави в дохід бюджету повинен відбуватись за участю заставодавців. За нардепа заставу внесли 18 людей, тому їх усіх треба запросити наступне засідання.  Якщо ж вони не зʼявляться, суд може стягнути заставу без них.

  • 21 вересня 2023 року Одарченку повідомили про підозру у спробі підкупити голову Державного агентства відновлення Мустафу-Масі Найєма. За даними слідства, нардеп пропонував хабар у 50 тисяч доларів біткоїнами за сприяння в отриманні коштів із фонду ліквідації наслідків збройної агресії Росії на ремонт підконтрольного йому об’єкта інфраструктури.  22 листопада Одарченка заарештували на два місяці. Через два дні він вийшов на волю, внісши 15 мільйонів гривень застави.
  • 19 серпня прокурор САП під час судового засідання заявив, що підозрюваний у хабарництві народний депутат від "Слуги народу" Андрій Одарченко, ймовірно, перебуває за кордоном. 
Теги за темою
Слуга народа Антикорупційний суд
Джерело матеріала
loader
loader