Чи не Ірак чи Афганістан: експерт розповів, як США ставиться до війни в Україні
Чи не Ірак чи Афганістан: експерт розповів, як США ставиться до війни в Україні

Чи не Ірак чи Афганістан: експерт розповів, як США ставиться до війни в Україні

На відміну від Іраку та Афганістану, Україна не сприймає американську допомогу як нав'язування чужої волі, а, навпаки, активно її потребує.

Про це розповів аналітик і письменник Метт Галлагер.

Він стверджує, що війна проти росії є важливою місією для США. Галлагер порівнює конфлікт в Україні з війнами в Іраку, де США часто діяли під фальшивими приводами та отримували неоднозначну реакцію від місцевого населення.

"Ми служили в Іраку під фальшивими приводами, в країні, яка здебільшого вважала нас не рятівниками, а загарбниками. В Україні не така ситуація. Я знаю це з особистого досвіду роботи там як тренера-волонтера та журналіста, а також із численних інтерв’ю з місцевими жителями та міжнародними легіонерами, які воюють на передовій. Український народ дуже хоче і потребує нашої допомоги", — наголосив аналітик.

В Україні ж ситуація зовсім інша: тут йдеться про захист союзника, якого атакує агресор. На думку аналітика, Америка повинна підтримувати Україну, щоб зберегти свою моральну та політичну позицію у світі.

Аналітик вказує на важливість участі США у війні, адже відмова від підтримки України не тільки не вирішить проблему, але й може мати катастрофічні наслідки для глобальної стабільності.

Галлагер впевнений, що саме в Україні США мають шанс показати свою справжню силу як демократична країна, яка захищає свободу і справедливість.

На думку Галлагера, війна в Україні — це момент істини для Америки. Саме тут США можуть реалізувати одну зі своїх головних місій — бути захисниками демократії та свободи у світі.

Джерело: politico.

Останні новини України:

Армія Росії почала атакувати Україну новим типом авіабомб: військовий експерт розповів про небезпеку.

Перелом ситуації на фронті: військовий експерт дав прогноз до кінця 2024 року.

Які ракети отримали українські F-16: військовий експерт розповів, як це позначиться на фронті.

Теги за темою
США допомога
Джерело матеріала
loader
loader