Нова хвиля наступу рф на Покровськ: експерт назвав найнебезпечніші ділянки фронту для ЗСУ
Нова хвиля наступу рф на Покровськ: експерт назвав найнебезпечніші ділянки фронту для ЗСУ

Нова хвиля наступу рф на Покровськ: експерт назвав найнебезпечніші ділянки фронту для ЗСУ

Ворог концентрує зусилля навколо Покровська, змушуючи ЗСУ відводити свої сили.

Про це для "24 каналу" розповів OSINT-аналітик Віталій Кононученко.

Росіяни зруйнували стратегічно важливий шляхопровід у Покровську, що ще більше ускладнило ситуацію для української армії. За останні дні противник просунувся в районі Новогродівки та Лисівки, де тривають інтенсивні бої.

Найбільш небезпечною ситуація залишається в Українську, який майже повністю окупований. ЗСУ обороняють терикон на захід від міста, а також стримують ворога поблизу Желанного Другого. Проте Желанне Перше вже майже втрачено через складний рельєф та близькість до річки Вовча.

Ситуація ускладнюється для українських сил у трикутнику між Красногорівкою, Желанним Першим і Галицинівкою, де ворог намагається оточити наші підрозділи. Війська рф використовують усі можливі ресурси, щоб замкнути українців у кільці та просуватися на південь.

Попри успіхи ворога, ЗСУ продовжують оборону на цих напрямках. Кононученко відзначає, що українські сили будуть посилювати свої позиції, як це вже було в Селидовому, де ЗСУ зуміли вибити ворога після тимчасової окупації міста.

На південному фланзі біля Курахового та Вугледара також складна ситуація. Російські війська мають намір оточити ці міста, просуваючись через Гостре та Гірник. Ворог досяг успіхів поблизу шахти "Південнодонбаська", але, за словами аналітика, українські підрозділи 72, 79 та 68 бригад активно обороняються та продовжують стримувати ворога.

"Все залежатиме від того, наскільки якісним буде постачання їм боєприпасів, наскільки в них вистачить людського ресурсу, чи правильно будуть перерозподілені сили на цей напрямок", – підкреслив Кононученко.

Останні новини:

Пастка для військ рф: військовий експерт розповіді про план ЗСУ на Курщині

"Дрон-автомат": експерт розповів наскільки ефективною є нова розробка ЗСУ

Армія рф почала готуватися до нового наступу взимку 2025 року: військовий експерт розповів, де може статися головний удар

Джерело матеріала
loader
loader