Путіну пропонували скористатися "переобранням" для проведення мобілізації у Росії: в WSJ розкрили подробиці
Путіну пропонували скористатися "переобранням" для проведення мобілізації у Росії: в WSJ розкрили подробиці

Путіну пропонували скористатися "переобранням" для проведення мобілізації у Росії: в WSJ розкрили подробиці

На початку 2024 року Володимир Путін зустрівся з представниками Міністерства оборони РФ, які пропонували оголосити нову хвилю мобілізації. Чиновники намагалися переконати його використати своє переобрання для залучення додаткових військ та компенсування втрат на фронті в Україні.

Однак Путін тоді відхилив ці пропозиції, зважаючи на протести, що відбувалися через мобілізацію у РФ у 2022 році. Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на власні джерела.

Тоді диктатор зазначив, що бажає використовувати лише тих, хто добровільно підписує військові контракти. Однак через пів року, коли втрати РФ в Україні досягли близько одного мільйона, тиск щодо проведення нової мобілізації знову посилився.

Видання повідомляє, що минуло більше як місяць з початку вторгнення ЗСУ в Курську область, але Москва досі не організувала значний контрнаступ, щоб відтіснити українські війська. Наразі Росія не має достатньої кількості військових для досягнення своїх початкових цілей у війні, і все більше обговорюється необхідність нової мобілізації.

Це спростовує слова прессекретаря Путіна Дмитра Пєскова, який на початку вересня заявляв, що обговорення нової мобілізації в Росії "не ведеться". До того ж у липні Путін також різко підвищив виплати для тих, хто підписує контракт на участь у війні, ймовірно, через нестачу добровольців для фронту.

"Слабкість російських військ стала болісно очевидною під час наступу Росії на початку цього року на Харків, друге за величиною місто України. Російські війська просунулися, але наступ, розпочатий у травні, який тривав усе літо, спричинив великі втрати і був зупинений українцями", — пише WSJ.

Раніше розвідка Британії оцінила, що війна проти України є дорогим завданням для Росії, особливо з позиції втрат військового персоналу. Оскільки окупанти на полі бою застосовують стратегію, засновану на масованих атаках піхоти, це змушує Росію постійно проводити мобілізацію, однак набір нових військових стає дедалі дорожчим для РФ.

Як повідомляв OBOZ.UA, частина російських польових командирів ухвалюють рішення, що знижують загальну якість російських сил. Зокрема, замість того, аби навчати російських військових вправлятися з технікою і застосовувати технології та інновації у бойових операціях, ці командири женуть підготовлених "профі" у піхотні штурми.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader