Росіяни замінували дамби у Бєлгородській області
Росіяни замінували дамби у Бєлгородській області

Росіяни замінували дамби у Бєлгородській області

Росіяни не лише активно будують оборонні фортифікації навколо Бєлгорода, а й активно мінують гідроспоруди загального та спеціального призначення.

Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання "Харків" полковник Віталій Саранцев, передає Укрінформ із посиланням на ОТУ “Харків” в Телеграмі.

За його словами, "це можна розцінити як "закладку" на майбутнє - якщо, наприклад, ситуація різко зміниться і росіянам доведеться підривати дамби, щоб загальмувати просування Сил оборони України, а можна припустити і те, що РФ готує провокації на гідротехнічних спорудах, щоб у подальшому звинуватити Україну у екологічних та гуманітарних наслідках".

Він додав, що “подібні дії можуть бути використані для мобілізації населення та відволікання уваги від внутрішніх проблем та уточнив, що підрив дамб може призвести до масштабних повеней, затоплення населених пунктів та екологічної катастрофи”.

Як повідомляв Укрінформ, у РФ на засіданні Координаційної ради з питань військової безпекиприкордонних територій Бєлгородської, Брянської та Курської областей заявлено, що у збройних силах Росії створять угруповання військ "Бєлгород", "Курськ" та "Брянськ".

27 серпня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що ЗСУ на сьогодні контролюють 1294 квадратних кілометрів території та 100 населених пунктіву Курській області (РФ).

Фото: google.com/maps

Джерело матеріала
loader
loader