Ситуація в енергетиці ускладнилася: чи запровадять графіки 19 вересня
Ситуація в енергетиці ускладнилася: чи запровадять графіки 19 вересня

Ситуація в енергетиці ускладнилася: чи запровадять графіки 19 вересня

В Україні 18 вересня не планується відключати електроенергію. Проте енергетики звернулися до українців із проханням скоротити споживання у певні години.

Як йдеться у заяві "Укренерго", українцям слід заощаджувати електроенергію. Справа в тому, що споживання струму в країні зростає. "Будь ласка, користуйтесь електроенергією ощадливо у вечірні години максимального споживання. Не включайте кілька потужних електроприладів одночасно з 16:00 до 22:00", – йдеться у заяві.

У Міненерго також просять економити струм під час ранкового піку: з 7 до 10 ранку. "Закликаємо українців продовжувати економно та відповідально споживати електроенергію, особливо в піковий годинник – з 7:00 до 10:00 та з 18:00 до 22:00, зменшуючи коливання споживання, що впливають на роботу енергосистеми", – зазначили у відомстві.

Завдяки зусиллям енергетиків ситуація в енергосистемі залишається стабільною, проте значні пошкодження, завдані масованими атаками ворога, зокрема однією з найбільших атак на енергетику 26 серпня, і надалі ускладнюють роботу енергосистеми. До того ж, російські війська не припиняють щоденних обстрілів об'єктів енергетичної інфраструктури.

Загалом із жовтня 2022 року Росія завдала понад 1000 ударів по об'єктах української енергетичної інфраструктури. Тільки цього року внаслідок ворожих атак було втрачено 9 ГВт генеруючих потужностей.

Як раніше писав OBOZ.UA, у низці ЗМІ розповсюдили інформацію про те, що Румунія начебто відмовилася від допомоги Україні і не більше експортуватиме струм. Насправді міністр енергетики Румунії Себастіан Бурдужа заявив, що в країнах Східної Європи ціни на енергоносії вищі, тому потрібно створювати рівні умови та знижувати вартість струму для його країни.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader