Театр Франка інтегрував «Дія.Підпис» для купівлі квитків
Театр Франка інтегрував «Дія.Підпис» для купівлі квитків

Театр Франка інтегрував «Дія.Підпис» для купівлі квитків

У перший день з верифікацією продали стільки електронних квитків, що Gmail тимчасово заблокував скриньку театру.

Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка запровадив на сайті верифікацію через «Дія.Підпис» для продажу квитків на вистави, повідомила пресслужба Мінцифри.

«"Дія.Підпис" вже працює в "Укрзалізниці" і допомагає відсіювати спекулянтів. Українці давно просили про таку ж систему для купівлі квитків у театр Франка, бо "Дія" — це зручно. А зараз ви вже можете верифікувати свій акаунт через "Дія.Підпис" на сайті театру.

Сподіваюсь, що попит на квитки ставатиме лише більшим, але конкуренція буде здоровою», зазначив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Верифікація акаунту через «Дія.Підпис» працює на оновленому сайті театру в тестовому режимі. Одна людина може придбати не більше чотирьох квитків на одну виставу. Верифікація дає змогу боротися зі спекулянтами.

«Верифікація через "Дія.Підпис" — надійний інструмент підтвердження особи. Театр Франка зможе бачити, хто купує квитки та в якій кількості, — і надалі блокувати підозрілі акаунти, які масово скуповують квитки. Навіть якщо зареєструвати додатковий акаунт з іншою електронною поштою і номером телефону — "Дія.Підпис" користувача залишається незмінним», — повідомили в Мінцифрі.

Для початку відвідувачам запропонували п’ять вистав у жовтні, квитки на які продаються з верифікацією:

  • «Конотопська відьма» (30 жовтня);
  • «Грек Зорба» (24 жовтня);
  • «Авантюрист» (27 жовтня);
  • «Житейське море» (23 жовтня);
  • «Весілля Фігаро» (26 жовтня).

Театр Франка повідомив, що квитки на «Конотопську відьму» у перший день онлайн-продажу, 18 вересня, розкупили за 13 хвилин. За даними адміністраторів, за день на сайт театру зайшло 40 тис. людей, найбільше одночасно перебувало 2937 людей. Через «Дія.Підпис» верифікувалося 4279 людей.

Театр Франка інтегрував «Дія.Підпис» для купівлі квитків - Фото 1

Квитки на «Конотопську відьму» розкупили за 13 хвилин

Як пройти верифікацію з «Дія.Підпис» на сайті Театру Франка:

  1. Зареєструватися або авторизуватися у власному профілі на сайті.
  2. У розділі «Мій профіль» обрати «Верифікувати через Дію»
  3. Якщо зайшли на сайт зі смартфона, на якому встановлено «Дію», — натиснути на QR-код. Якщо з комп’ютера — відкрити QR-сканер у застосунку «Дія» і навести його на QR-код, відбудеться переадресація в застосунок «Дія» для підтвердження.
  4. У «Дії» пройти перевірку за фото та ввести п’ятизначний код «Дія.Підпису».

Як швидко пройти перевірку за фото:

  • Тримайте камеру так, щоб підборіддя було на рівні нижньої частини рамки, а лоб — верхньої. На Android рамка постійно має бути зеленого кольору.
  • Вибирайте місце з гарним освітленням, щоб чітко було видно обличчя. Світло на обличчя має падати рівномірно, без тіней.
  • Стежте, щоб у камеру не потрапляло пряме проміння від лампи чи сонця.
  • Фон має бути однотонним — без інших людей, картин, меблів.
  • Якщо на документах ви без окулярів, то зніміть їх для «Дія.Підпису» також.

Читайте також: «Укрзалізниця» поширила верифікацію через «Дія.Підпис» на популярні міжнародні рейси

19 вересня Театр Франка виявив, що поштовий сервіс Gmail заблокував його акаунт через надзвичайну активність напередодні.

«Вчора ви придбали стільки квитків, що Gmail нас заблокував, адже подумав, шо ми розсилаємо спам (та й не дивно, це майже 9000 листів за день)», — сказано у повідомленні.

Якщо придбані квитки не надійшли на електронну скриньку, радять завантажити їх в особистому кабінеті на сайті в розділі «Мої замовлення».

«Ми вже працюємо над цим питанням і незабаром знову зможемо розсилати квитки поштою», — додали в театрі.

Фото: ілюстративне / Мінцифри

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Джерело матеріала
loader
loader