У третій штурмовій розповіли про завдання на Харківщині
У третій штурмовій розповіли про завдання на Харківщині

У третій штурмовій розповіли про завдання на Харківщині

У третій штурмовій розповіли про завдання на Харківщині

Зокрема бійці вже успішно скували сили 20-ї армії ЗС Росії.

Третя окрема штурмова бригада Збройних сил України продовжує активні наступальні дії на Харківщині, спрямовані на знищення російських сил та руйнування оборонних позицій противника.

Про це в етері "Українського Радіо" розповів речник бригади Олександр Бородін.

Основною метою операції є підрив здатності російської армії утримувати свої позиції. Бородін зазначив, що через втрати, яких зазнали російські війська, вони більше не здатні забезпечити стабільну оборону. Це створює для них невизначеність щодо можливості утримання позицій під час нових українських контрнаступів.

"Наразі російські війська перебувають у ситуації, коли не впевнені, чи зможуть утримати свої позиції тими ж силами, якщо ЗСУ знову розпочнуть наступальні дії. Їхні атаки мають також частково оборонний характер", – пояснив він. Окрім цього, важливим аспектом операції є знищення російської бронетехніки, що стало одним із головних досягнень за останні тижні.

Бородін підкреслив, що російська армія має майже необмежений ресурс живої сили та засобів, таких як FPV-дрони й артилерійські боєприпаси. Однак ситуація з бронетехнікою та артилерійськими установками значно складніша, оскільки російський військово-промисловий комплекс не здатен відновлювати ці ресурси так швидко. Саме тому їх знищення є важливою тактичною задачею для українських військових.

Однією з ключових цілей операції Третьої штурмової бригади було стримання сил 20-ї армії ЗС Росії, і в цьому воїни ЗСУ досягли успіху. Однак, за словами Бородіна, сили противника значно переважають українські — на одну українську бригаду припадає мінімум одна, а іноді й дві російські дивізії. Це стосується не лише особового складу, але й підтримки з боку авіації та артилерії.

"Сили ворога значно переважають нас не тільки кількісно, але й за засобами підтримки. Водночас наші воїни демонструють значний прогрес у досягненні поставлених завдань", – підсумував речник бригади.

Нагадаємо, 22 серпня у Третій ОШБр заявили про проведення наступу у Харківській області, де співвідношення сил становило 2,5 до 1 на користь противника. Командир підрозділу TERRA Микола Волохов із позивним "Абдулла" зазначив, що на цьому напрямку окупанти готуються до нових штурмів, про що свідчить збільшення кількості їхньої бронетехніки. 

Джерело матеріала
loader
loader