Судове засідання у справі Фаріон: підозрюваний у вбивстві зробив гучну заяву
Судове засідання у справі Фаріон: підозрюваний у вбивстві зробив гучну заяву

Судове засідання у справі Фаріон: підозрюваний у вбивстві зробив гучну заяву

Хлопець каже, що йому загрожує небезпека.

Сьогодні, 19 вересня, у Галицькому районному суді Львова відбулося засідання щодо обрання міри запобіжного заходу для В'ячеслава Зінченка - підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон. 

Про це повідомляє кореспондент ТСН.uaмісця подій.

Зінченко заявив, що вважає, що його життя - під загрозою, зазначивши, що небезпека може надходити від російських спецслужб і радикально налаштованих осіб. Він також уточнив, що перебуває не в СІЗО, а в іншому місці з метою безпеки, і попросив залишити його там.

Варто зазначити, що на засіданні перебуває донька загиблої - мовознавиця Софія Семчишин. Вона вимагає довічного ув'язнення для вбивці своєї матері.

Нагадаємо:

19 липня невідомий вистрілив у Ірину Фаріон неподалік її дому і втік із місця події. Ірину Фаріон госпіталізували до лікарні святого Пантелеймона з вогнепальним пораненням голови. Мовознавицю прооперували — її стан був критичним. За кілька годин у лікарні повідомили, що попри зусилля медиків, врятувати Ірину Фаріон не вдалося.

Правоохоронці кваліфікували напад на Фаріон за ч.1 ст.115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Стрільцеві, за цією статтею, загрожує позбавлення волі на строк до п'ятнадцяти років.

25 липня у Дніпрі затримали 18-річного хлопця за підозрою у вбивстві Фаріон. Очільник МВС Ігор Клименко повідомив, що є достатньо доказів стверджувати, що саме затриманий стріляв у професорку.

Джерело матеріала
loader
loader