Суд продовжив розслідування вбивства Фаріон
Суд продовжив розслідування вбивства Фаріон

Суд продовжив розслідування вбивства Фаріон


Підозрюваний у вбивстві Вячеслав Зінченко заявив, що боїться за своє життя і сам просив подовжити йому запобіжний захід.

Галицький районний суд міста Львів продовжив термін досудового розслідування у справі вбивства громадської діячки Ірини Фаріон до 26 січня 2025 року. Про це повідомило у четвер, 19 вересня.

“Прокурор Бабій попросив продовжити строк досудового розслідування, який закінчується 26 вересня до 26 січня 2025 року. Сторона обвинувачення пояснила, що не завершили двомісячне досудове засідання з обʼєктивних причин і є потреби призначити додаткові експертизи, щоб дослідити докази. Ці експертизи можуть виконати  у жовтні-листопаді”, – йдеться у повідомленні.

У свою чергу підозрюваний у вбивстві Вячеслав Зінченко заявив, що боїться за своє життя та сам просив подовжити йому запобіжний захід.

“Я наголошую на тому, щоб мене залишили на тому місці, де я зараз знаходжусь. Я вважаю, що моєму життю загрожує небезпека. Так що знайте, якщо зі мною щось станеться: я себе вбивати не збираюсь”, – сказав він у приміщенні суду.

Зінченко уточнив, що небезпека йому може загрожувати від російських спецслужб і радикально налаштованих осіб.

В результаті суд продовжив запобіжний захід підозрюваному у вигляді перебування під вартою без права на заставу ще 60 діб – до 17 листопада включно.

Нагадаємо, 19 липня у Львові було вбито Ірину Фаріон. За тиждень правоохоронці затримали нападника. Ним виявився 18-річний В’ячеслав Зінченко з Дніпра. У той же день суд у Львові обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без можливості внесення застави.

Також у МВС заявили, що слідство поки не знайшло зброї, з якої було вбито Фаріон. Але швидше з все, мова йде про перероблений пістолет.

 



Теги за темою
Україна Відео Вбивство
Джерело матеріала
loader
loader