Україна в ОБСЄ пояснила, для чого ЗСУ потрібна далекобійна зброя
Україна в ОБСЄ пояснила, для чого ЗСУ потрібна далекобійна зброя

Україна в ОБСЄ пояснила, для чого ЗСУ потрібна далекобійна зброя

Україна закликає міжнародну спільноту надати їй далекобійну зброю з метою знищення російських літаків на аеродромах задля захисту цивільного населення, наголосила заступниця постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Наталія Костенко.

"Агресивна війна Росії проти моєї країни вимагає негайних і рішучих дій з боку міжнародної спільноти. Вкрай важливо, щоб на кожну російську атаку була пропорційна відповідь – за допомогою військової сили, санкцій та практичних кроків для притягнення РФ до відповідальності", - заявила вона під час чергового засідання Форуму безпекового співробітництва ОБСЄ.

Костенко наголосила на важливості діяти на випередження і змусити Російську Федерацію "визнати неможливість продовження злочинної агресивної війни та знищення Української держави".

"Стійкість ЗСУ, які щодня відбивають сотні ворожих атак, попри перевагу Росії в артилерії та авіації, є яскравим свідченням цього. У цьому контексті здатність уражати цілі на російській території набуває особливого значення. Зброя великої дальності, здатна досягати критично важливих російських військових об'єктів, є ключем до послаблення потенціалу агресора, запобігання подальшій ескалації та порятунку людських життів", - зазначила українська дипломатка.

За її словами, зволікання з постачанням Україні необхідної зброї означатиме лише нові руйнування та жертви серед цивільних українців.

"Ми знаємо військові аеродроми, з яких злітають російські літаки, маршрути постачання бомб і ракет, бази, де розміщені пускові установки. Кожен день зволікання з прийняттям цього важливого рішення – кожен день без необхідної зброї – означає, що черговий російський літак скине бомбу на житловий будинок, школу чи лікарню", - наголосила Костенко.

Джерело: Укрінформ

Теги за темою
ОБСЄ
Джерело матеріала
loader
loader