В Уманському районі водій утік з місця ДТП, кинувши авто і загиблого пасажира
В Уманському районі водій утік з місця ДТП, кинувши авто і загиблого пасажира

В Уманському районі водій утік з місця ДТП, кинувши авто і загиблого пасажира

В Уманському районі водій утік з місця ДТП, кинувши авто і загиблого пасажира - Фото 1

За процесуального керівництва прокурорів Уманської окружної прокуратури жителю одного із сіл Уманського району повідомлено про підозру за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого (ч. 2 ст. 286 КК України).

За даними слідства, 12.09.2024 у вечірній час 31 – річний чоловік, перебуваючи за кермом легкового автомобіля та рухаючись по польовій дорозі в межах Маньківської селищної громади, не впорався з керуванням та здійснив зіткнення з напівпричепом припаркованої обабіч дороги вантажівки.

Унаслідок зіткнення 56-річний пасажир легкового автомобіля загинув на місці події, а водій зник, залишивши потерпілого та транспортний засіб.

Завдяки невідкладно проведеним першочерговим заходам правоохоронці встановили особу водія при спробі виїхати за межі Уманського району.

Правопорушника затримано у порядку ст. 208 КПК України.

Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Не погоджуючись з вказаним запобіжним заходом, прокурор оскаржив рішення слідчого судді до апеляційного суду.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Уманського РУП ГУНП в Черкаській області спільно зі слідчими СУ ГУНП в Черкаській області.

У разі доведення вини правопорушнику загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

Tweet
Джерело матеріала
loader
loader