Amazon представляє Amelia, помічника AI для сторонніх продавців
Amazon представляє Amelia, помічника AI для сторонніх продавців

Amazon представляє Amelia, помічника AI для сторонніх продавців

Amazonвипускає інструмент штучного інтелекту , розроблений, щоб допомогти стороннім продавцям швидко вирішувати проблеми з їхніми обліковими записами та отримувати дані про продажі та запаси.

У четвер компанія повідомила, що запускає продукт під назвою Amelia в бета-версії для вибраних продавців у США, перш ніж представити його більш широко пізніше цього року. Amazon описує його як «універсального експерта з продажу на основі генеративного штучного інтелекту» та робить доступ до нього через Seller Central, внутрішню інформаційну панель для сторонніх продавців.

Amelia — це останній генеративний інструмент штучного інтелекту, який Amazon випустив на ринок минулого року, намагаючись отримати вигоду з ажіотажу, викликаного ChatGPT від OpenAI. Компанія представила торговельного помічника на основі штучного інтелекту під назвою Rufus , чат-бота для компаній під назвою Q and Bedrock , генеративної служби штучного інтелекту для хмарних клієнтів.

Раніше CNBC повідомляв, що Amazon також планує оновити свій голосовий помічник Alexa за допомогою генеративних функцій штучного інтелекту , і компанія інвестувала мільярди доларів у конкурента OpenAI Anthropic, що є її  найбільшою венчурною угодою на сьогодні.

На початку цього року генеральний директор Енді Джессі сказав інвесторам , що «генеративна можливість штучного інтелекту» є майже безпрецедентною і що для її використання необхідно збільшити капітальні витрати.

«Я не знаю, чи бачив хтось із нас подібну можливість у технологіях за дуже довгий час, напевно, з часів хмари, можливо, з часів Інтернету», — сказав Джессі під час телефонної розмови про прибутки компанії за перший квартал у квітні.

Енді Джессі на сцені 2022 New York Times DealBook у Нью-Йорку, 30 листопада 2022 р.
Тос Робінсон | Getty Images

Googleі  Microsoft представили конкуруючі продукти, щоб спробувати забезпечити їх актуальність на ринку, який, за прогнозами,   протягом десятиліття перевищить 1 трильйон доларів доходу.

Штучний інтелект також став більш поширеним на платформі електронної комерції Amazon. Тепер компанія відображає згенеровані за допомогою штучного інтелекту підсумки оглядів продуктів і запустила функції штучного інтелекту для сторонніх продавців, які можуть допомогти їм писати списки та  генерувати фотографії для оголошень .

У четвер Amazon також повідомила, що запускає інструменти, які дозволяють продавцям створювати відеорекламу, згенеровану штучним інтелектом, і використовувати штучний інтелект для створення масових списків продуктів на основі всього каталогу. Компанія заявила, що починає використовувати генеративний штучний інтелект для показу персоналізованих рекомендацій щодо продуктів і списків на основі історії покупок користувача. Наприклад, Amazon покаже термін «без глютену» в описі коробки пластівців, якщо покупець зазвичай шукає продукти за такою фразою.

Amazon оголосила про це на щорічній конференції для продавців у Сіетлі. Сторонні продавці є серцевиною домінуючого бізнесу електронної комерції Amazon. Приблизно з 2017 року на них припадає щонайменше половина всіх товарів, що продаються на сайті. У другому кварталі цього року ця цифра зросла до 61%.

Дхармеш Мехта, віце-президент Amazon із світових продажів партнерських послуг, сказав в інтерв’ю CNBC, що дедалі більше продавців використовують його послуги ШІ. За його словами, понад 400 000 із мільйонів сторонніх продавців Amazon скористалися його інструментом штучного інтелекту, порівняно з 200 000 у червні.

З Amelia Amazon розраховує на генеративний штучний інтелект, який допоможе вирішити ключову проблему для сторонніх торговців — усунення несправностей облікових записів. У компанії є великі команди, які допомагають продавцям вирішувати призупинення облікових записів і вирішувати проблеми з інвентарем, а також розвивати свій бізнес на сайті. Торговці вже давно скаржаться на труднощі з отриманням швидкого вирішення або зв’язку з людиною, коли з їхніми обліковими записами виникають непередбачені проблеми.

Amazon

У компанії заявили, що Амелія може запропонувати допомогу в розслідуванні проблеми з обліковим записом і в майбутньому зможе «розв'язати проблему від імені продавця». Мехта описав, як замість заповнення форми про відсутність інвентарю продавець може попросити Амелію подати претензію за нього, або інструмент може розв'язати проблему автоматично.

«З’являться місця, де замість того, щоб спілкуватися зі службою підтримки продавця чи спілкуватися з кимось телефоном, можливо, Амелія зможе це зробити, і зробити це швидше», — сказав Мехта. «Мені не потрібно надсилати комусь електронний лист і чекати відповіді».

Amazon сказав, що Амелія використовує Bedrock, програмний інструмент, який дозволяє користувачам отримувати доступ до великих мовних моделей від Amazon та інших компаній, таких як Anthropic і Stability AI. Мехта сказав, що Амелія навчена використовувати загальнодоступні дані з Інтернету, а також інформацію, отриману з ресурсів продавців Amazon , поширених запитань та інших загальнодоступних веб-сайтів.

Мехта сказав, що модель не навчена на даних про продавця, які ретельно охороняються.

У Amazon повідомили, що цей інструмент використовує пошуково-доповнену генерацію, або RAG, популярну індустріальну структуру ШІ, яка поєднує генеративний ШІ з давніми методами пошуку інформації. Це дозволяє отримувати певну інформацію про продавця з внутрішніх систем Amazon, не зберігаючи її та не включаючи до даних навчання моделі.

Джерело матеріала
loader
loader