США готують великий пакет зброї для України – ЗМІ
США готують великий пакет зброї для України – ЗМІ

США готують великий пакет зброї для України – ЗМІ


Очікується, що пакет озброєнь буде значно більшим, ніж нещодавні оголошення, які коливалися на рівні 200 млн доларів.

США наступного тижня оголосять про великий пакет військової допомоги для України, але Вашингтон відкладе постачання через брак зброї на складах Пентагону. Про це у п’ятницю, 20 вересня повідомляє канал з посиланням на джерела.

Очікується, що пакет озброєнь, який, ймовірно, включатиме артилерію, засоби протиповітряної оборони та інші боєприпаси, необхідні для ведення бойових дій, буде значно більшим, ніж нещодавні оголошення, які коливалися на рівні 200 млн доларів.

Джерела видання також повідомили, що США розглядають можливість виділення Україні 10 мільярдів доларів доходів від конфіскованих російських активів, які G7 погодилася використати на безпекову допомогу Україні.

Раніше Пентагон повідомив, що у США залишилося 5,9 млрд доларів в рамках президентських повноважень щодо скорочення озброєнь, які закінчуються наприкінці фінансового року менш ніж за два тижні. Ці повноваження дозволяють Пентагону вилучати запаси безпосередньо з американських арсеналів і відправляти їх в Україну, і саме таким чином США надали Києву більшу частину озброєнь.

США замовили ракети AMRAAM на $1,2 млрд, частину спорядять Україні



Теги за темою
США
Джерело матеріала
loader