На Дніпропетровщині викрили схему закупівлі неякісної форми для військових
На Дніпропетровщині викрили схему закупівлі неякісної форми для військових

На Дніпропетровщині викрили схему закупівлі неякісної форми для військових


Державне бюро розслідувань викрило масштабну оборудку під час закупівлі одягу для військових ЗСУ.

 
Командир однієї з військових частин Дніпропетровської області та керівник приватного підприємства організували закупівлю неякісного одягу для військовослужбовців на 200 млн грн. Про це  пресслужба Державного бюро розслідувань в п’ятницю, 20 вересня.
 
Керівник частини уклав угоду про закупівлю військового одягу з приватним підприємством. Як показала експертиза, фірма займалась перепродажем продукції низької якості. Не перевіривши це, командир підписав договір без тендеру та з передоплатою у 30% від загальної вартості контракту.
 
Після передоплати військова частина отримала лише частину якісного одягу, а на суму майже 150 млн гривень був поставлений одяг, який не відповідав жодним стандартам якості та наражав захисників на небезпеку. Керівництво частини, розуміючи ризики, підписало необхідні документи та здійснило повну оплату за неякісний товар.
 
Під час обшуків у військового та підприємця вилучено готівку. Командиру повідомлено про підозру у недбалому ставленні до служби, якщо воно спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах воєнного стану або в бойовій обстановці. Йому загрожує позбавлення волі на строк до восьми років. 

 
Директор приватного підприємства підозрюється у шахрайстві, вчиненому в умовах воєнного стану, в особливо великих розмірах. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.
 
Вирішується питання обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, раніше СБУ затримали ділків, які розкрадали гроші на виробництві динамічного захисту для танків ЗСУ.

Міноборони створить базу недобросовісних іноземних постачальників



Теги за темою
Корупція Дніпропетровська область
Джерело матеріала
loader
loader