Нацгвардійці отримали від місії Євросоюзу 60 автомобілів
Нацгвардійці отримали від місії Євросоюзу 60 автомобілів

Нацгвардійці отримали від місії Євросоюзу 60 автомобілів

Консультативна місія Євросоюзу в Україні передала Національній гвардії 60 неброньованих автівок, які допоможуть у забезпеченні правопорядку на звільнених та прилеглих територіях у Херсонській, Луганській, Донецькій, Запорізькій, Харківській та Миколаївській областях.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє КМЄС.

Також це допоможе Нацгвардії України виконувати свої задачі та сприятиме відновленню верховенства права та суспільної довіри в тих районах.

Зазначається, що це перша передача в рамках проєкту, спрямованого на посилення оперативних спроможностей сектору цивільної безпеки України.

Нацгвардійці отримали від місії Євросоюзу 60 автомобілів - Фото 1 Консультативна місія Європейського Союзу в Україні передала Національній гвардії 60 автомобілів / Фото: euam-ukraine.eu

Метою проєкту є стабілізація звільнених та прилеглих територій та забезпечення їх повної реінтеграції в українське суспільство.

"Проєкт з бюджетом 8 мільйонів євро фінансується Королівством Нідерландів. Я хотіла б висловити подяку уряду Нідерландів за цю щедру допомогу та їхню незмінну підтримку України та КМЄС", – сказала виконувач обов’язків голови місії Мора О’Салліван.

“Я також хочу подякувати нашим партнерам з НГУ. Їх відданість нашому партнерству зміцнює нашу спільну місію та мотивує нас до поглиблення співпраці”, – додала вона.

За словами тимчасово повіреної у справах посольства Королівства Нідерландів в Україні Есселін ван Ертен, "допоки українські громади на цих територіях не відчуватимуть себе захищеними та у безпеці, ми не зможемо говорити про повне відновлення їхньої гідності".

"Цими шістдесятьма автомобілями, які ми сьогодні передаємо НГУ, ми сприятимемо зусиллям наших українських партнерів у відновленні безпеки та соціальної згуртованості”, – зазначила вона.

Нацгвардійці отримали від місії Євросоюзу 60 автомобілів - Фото 7

Заступник командувача Нацгвардії генерал Володимир Гордійчук подякував партнерам за підтримку.

“Ці автомобілі значно підвищать спроможності Національної гвардії. Від імені командування Національної гвардії хочу висловити вдячність Консультаційній місії Європейського союзу, а також Королівству Нідерландів за надану допомогу”, – зазначив він.

Нацгвардійці отримали від місії Євросоюзу 60 автомобілів - Фото 8

Цей проєкт є найбільшою зовнішньою допомогою, отриманою КМЄС в Україні на сьогодні.

Він є частиною нової концепції місії “тренуй та оснащуй”, яка поєднує стратегічні консультації з питань реформування сектору цивільної безпеки з розбудовою спроможностей та наданням необхідного обладнання, що дозволяє українським правоохоронним органам ефективніше виконувати свої функції.

Як повідомлялось, британські фермери привезли в Україну 38 позашляховиків для ЗСУ.

Фото: euam-ukraine.eu

Теги за темою
Євросоюз Нідерланди
Джерело матеріала
loader