Не термін придатності: який символ вказує, скільки можна використовувати косметику
Не термін придатності: який символ вказує, скільки можна використовувати косметику

Не термін придатності: який символ вказує, скільки можна використовувати косметику

На перший погляд досить просто визначити термін придатності крему чи маски, адже виробник його вказує на упаковці, однак ця позначка часто помилкова.

Не лише їжа, але й чимало косметичних та побутових засобів мають свій термін придатності. Помилково прийнято вважати орієнтиром вказаний виробником термін придатності поруч із датою виробництва.

Однак це не зовсім відповідає дійсності, повідомили в MedPark Hospital. Вся хитрість полягає в тому, що після відкриття засобу він залишається придатним протягом терміну, який прописується поруч із спеціальним значком.

PAO - період після відкриття, зазвичай позначається числом, наприклад 6M, яке вказує на те, що використання продукту безпечне протягом шести місяців після відкриття. Зазвичай біля 6М чи іншого числа поруч із буквою намальований символ баночки з-під крему.

Розглянемо на прикладі. Якщо термін придатності вашого крему до вересня 2027 року, а поруч із символом стоїть позначка 12М, це означає, що відкрити крем ви можете до вересня 2026 року, або раніше. І з моменту відкриття ним можна користуватися 12 місяців.

Оскільки користуватися кремом, орієнтуючись лише на термін придатності небезпечно, можна на кожну баночку наклеювати на неї наліпку з датою відкриття, або датою, до якої засіб можна використовувати.

Що таке MedPark Hospital?

MedPark Hospital - лікарня, що працює під керівництвом медичних професіоналів та керівників із понад 30-річним досвідом роботи в галузі охорони здоров’я. Лікарню MedPark очолює доктор медичних наук Понгпат Патанаваніч. На сайті працівники діляться цінними порадами щодо безпеки здоров'я та догляду.

Читайте також:

Джерело матеріала
loader