Недостатня адвокація з боку уряду ФРН дає простір для противників підтримки України - експертка
Недостатня адвокація з боку уряду ФРН дає простір для противників підтримки України - експертка

Недостатня адвокація з боку уряду ФРН дає простір для противників підтримки України - експертка

Російські наративи і противники військової підтримки України отримують прихильників у Німеччині через старі для країни проблеми та недостатні пояснення з боку коаліційного уряду, чому важливо підтримувати Україну.

Таку думку висловила співробітниця Німецького товариства зовнішньої політики (DGAP) Анастасія Почумбан в коментарі Укрінформу.

Вона вважає, що правий ухил серед ряду виборців у Німеччинісягає своїм корінням у часи притоку сирійських біженців у 2015-2016 роках і доповнюється тим, що коаліція «Світлофор» недостатньо пояснювала, чому важливий опір України та економічний вплив агресії Росії.

«Це дає простір російським наративам про те, що «ми зараз платимо за війну», «Україна не переможе у війні», «нам непотрібні всі ці мігранти з України». Я думаю, що недостатньо було пояснено, чому Україна важлива, чому важливо допомагати і що буде, якщо не надавати підтримку», – наголосила Почумбан.

Експертка звертає увагу, що дві німецькі партії виступають за припинення військової підтримки України – Альтернатива для Німеччини (AfD) та Альянс Сари Вагенкнехт (BWS), та закликає більше приділяти увагу Альянсові Вагенкнехт, оскільки він працює з іншими виборцями, ніж ультраправі, та отримує підтримку і серед молоді.

«Мені складно сказати, що може зробити Україна, тому що це і внутрішнє питання Німеччини. Україна виступає зовнішнім чинником, який вказує на вже присутні проблеми. Уже дуже багато здійснюється адвокації і пояснень, але потрібно працювати всередині Німеччини», – додала Почумбан.

Як повідомляв Укрінформ, 1 вересня відбулися місцеві вибори у двох землях на сході Німеччини – Саксонії та Тюрингії. Вони показали зростання ролі популістів на колишніх територіях Східної Німеччини.

Через рік пройдуть вибори в Бундестаг.

Теги за темою
Україна Німеччина допомога
Джерело матеріала
loader