Олександр Бондарев завершує свою кар’єру в картингу та розпочинає шлях у Формулі-4
Олександр Бондарев завершує свою кар’єру в картингу та розпочинає шлях у Формулі-4

Олександр Бондарев завершує свою кар’єру в картингу та розпочинає шлях у Формулі-4

Нещодавно спортивний директор Williams Racing Свен Смітс офіційно підтвердив, що український пілот Олександр Бондарев дебютує в італійській Формулі-4 вже цього вересня.

Формула-4 — це перший крок для молодих талантів після картингу, де вони можуть здобути необхідні навички та досвід і готуватися до вищих рівнів автоспорту. Формула-4 є важливим етапом у кар’єрі будь-якого молодого гонщика, який мріє потрапити до Формули-1.

Бондарев вже активно проходить формульні навчання та тренування, що вимагає більше часу, сил та концентрації. Тому Олександр разом із командою прийняли рішення завершити спортивну кар’єру в картингу та зосередитися на Формулі-4.

Олександр Бондарев завершує свою кар’єру в картингу та розпочинає шлях у Формулі-4 - Фото 1

Українець присвятив картингу 10 років. Маленький хлопчик, якого колись вразив мультфільм «Тачки», тепер має за плечима десятки перемог європейського та світового рівня і впевнено крокує до свого наступного етапу в житті.

У 7 років Олександр став наймолодшим чемпіоном України з картингу, володарем Кубка України в національних класах, а також чемпіоном Rotax Max Challenge Ukraine. Згодом він почав завойовувати титули на європейському та світовому рівні. У 2021 році пілот став бронзовим призером FIA Karting Academy Trophy, а у 2022 рік здобув для для своєї країни титул чемпіона WSK Super Master Series. У минулому році Олександр став першим гонщиком з України, який здобув титул чемпіона Європи з картингу, а також першим українцем в історії, якого підписала відома команда Формули-1. Він приєднався до професійної гоночної академії Williams Racing.

В останні вихідні вересня Бондарев вперше візьме участь у перегонах в рамках італійської Формули-4. Він проїде етап на легендарному треку Барселони.

Джерело матеріала
loader