Президентка Єврокомісії відвідала одну з пожежно-рятувальних частин Києва
Президентка Єврокомісії відвідала одну з пожежно-рятувальних частин Києва

Президентка Єврокомісії відвідала одну з пожежно-рятувальних частин Києва

Голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Андрій Даник провів зустріч із президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн.

Як передає Укрінформ, про це ДСНС повідомила у Фейсбуці.

«На території однієї з пожежно-рятувальних частин Києва вони оглянули пункт незламності та енергообладнання, зокрема електрогенератори високої потужності, які Євросоюз передав Україні для забезпечення потреб цивільного населення в умовах війни», - ідеться у повідомленні.

Крім того, президентка ЄК ознайомилася зі зразками пожежної техніки та обладнанням, яке використовується для гасіння пожеж, в тому числі на об’єктах критичної інфраструктури, та поспілкувалася з рятувальниками щодо їхньої роботи під час ліквідації наслідків російських обстрілів.

Фон дер Ляєн подякувала надзвичайникам України за їхню мужність та порятунок людей.

Своєю чергою, Даник подякував Президентці Єврокомісії за підтримку та допомогу.

Він наголосив, що сьогоднішня зустріч є чудовою можливістю для обговорення подальших кроків співпраці, реалізації спільних проєктів у сфері цивільного захисту.

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю до української столиці із візитом прибула президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн. Вона має намір обговорити підтримку України з боку Європи, «від готовності до зими до оборони, вступу в ЄС і прогресу по кредитах G7».

Фото: ДСНС

Теги за темою
ДСНС Єврокомісія
Джерело матеріала
loader
loader