Росіяни скинули авіабомбу на геріатичний пансіонат у Сумах: моторошні подробиці
Росіяни скинули авіабомбу на геріатичний пансіонат у Сумах: моторошні подробиці

Росіяни скинули авіабомбу на геріатичний пансіонат у Сумах: моторошні подробиці

Окупанти обстріляли літніх людей.

У Сумському геріатричному пансіонаті, який пережив атаку росіян, є одна загибла та 16 потерпілих. Напередодні окупанти скинули з літака на заклад керовану авіабомбу. Значна кількість підопічних не могли самостійно рухатись, п'ять годин тривала евакуація - на ношах винесли і вивели двісті двадцять одну людину. 

Про це йдеться у сюжеті ТСН. 

Російські терористи вдарили по літніх та немічних людях. Рятувальники та копи одразу кинулись виносити один за одним лежачих пацієнтів, їх кладуть на галявину біля закладу і далі біжать на горішні поверхи за рештою.

Постійно прибувають карети швидких. Тринадцятьох підопічних геріатричного пансіонату поранено, також постраждала жінка, яка під час удару проходила повз.

Рятувальники з поліцейськими не встигають зносити одних, як їх кличуть бігти туди, де ще залишилися люди.

Балістичним ударом ворога зруйнований дах та горішні поверхи, а також вікна та двері. Треба було чимшвидше винести маломобільних людей, щоб на них не обвалилися пошкоджені вибухом конструкції.

Галявина біля пансіонату пертворилась на велику палату просто неба. Тих, хто може сидіти , розташовували на лавках, усіх лежачих клали просто на траву - кутали та вкривали.

Священник - настоятель храму при пансіонаті. Він допомагав психологам - постійно розмовляв зі старенькими, щоб вони швидше оговталися від стресу. Хоча і сам досі не може заспокоїтися.

"Це варварство, нелюдське відношення до людей, воно не вписується в ніякі норми міжнародногь права", - каже отець Олексій. 

Поки хтось рятував, були й такі, хто мародерили - в одній з палат копи застукали грабіжника. Скориставшись ситуацією 36-річний місцевий житель встиг викрасти два мобільних телефони в одній з палат, де проходили лікування пацієнти.

Евакуація тривала 5 годин. Підопічних зруйнованого закладу розвозили автобусами по прихистках. Після пережитого стан багатьох літніх пацієнтів може погіршитись - не виключають медики, тож евакуйовані під постійним наглядом лікарів. 

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Новини ТСН 18:00 20 вересня. Авіабомба по немічних у Сумах! Депортація чоловіків з ЄС?

Джерело матеріала
loader
loader