Росіяни стали активніше здавати секс-іграшки як заставу під кредити
Росіяни стали активніше здавати секс-іграшки як заставу під кредити

Росіяни стали активніше здавати секс-іграшки як заставу під кредити

Росіяни найчастіше з рухомого майна віддають у заставу для кредитів автомобілі, але серед забезпечення трапляються й більш дивні речі, як, наприклад, тварини чи навіть іграшки для дорослих.  Про це повідомляє російський РБК. 

Зазначається, що кількість іграшок для дорослих у реєстрі застав за останній рік зросло на 13%, що випливає з даних Федеральної нотаріальної палати Росії за вісім місяців поточного року.

За підрахунками нотаріусів, типових предметів з асортименту секс-шопів у реєстрі наразі налічується понад 7,6 тис. – на 68% більше ніж п'ять років тому.

Повідомляється, що кредитору як заставу можна теоретично передати будь-яке рухоме чи нерухоме майно. Кожен конкретний банк визначає список того, що може бути передано до застави. Зокрема, підприємці можуть отримувати кредити під заставу обладнання на балансі чи товарів, що перебувають у обігу.

Загалом за вісім місяців 2024 року до реєстру нотаріату було внесено 2,3 млн нових записів, що на 35% більше, ніж за аналогічний період 2023-го. Зростання цих покзників у РФ пов'язують і з розвитком малого та середнього бізнесу, який як застави найчастіше залишає обладнання, а також сільськогосподарських тварин – корів, коней, кроликів тощо.

Джерело матеріала
loader