У Пентагоні стурбовані ескалацією між Ізраїлем і «Хезболлою»
У Пентагоні стурбовані ескалацією між Ізраїлем і «Хезболлою»

У Пентагоні стурбовані ескалацією між Ізраїлем і «Хезболлою»

Міністр оборони США Ллойд Остін у розмові з ізраїльським колегою Йоавом Галантом висловив занепокоєння через загострення між Ізраїлем і угрупованням «Хезболла» та підкреслив важливість дипломатичних кроків.

Про це повідомили в Пентагоні за результатами розмови міністрів, передає власний кореспондент Укрінформу.

Зазначається, що Остін «висловив стурбованість поточною ескалацією внаслідок обмінів ударами між Ізраїлем і ліванською «Хезболлою».

Глава оборонного відомства США підкреслив важливість пошуку дипломатичного рішення, яке дозволить цивільним безпечно повернутися до своїх домівок по обидва боки кордону.

Він також закликав продовжувати зусилля для досягнення угоди про припинення вогню в Газі, що дозволить повернути додому всіх заручників, утримуваних ХАМАСом.

«Міністр Остін підтвердив непохитну, стійку та залізну відданість Сполучених Штатів безпеці Ізраїлю», - наголосили в Пентагоні.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні міністр оборони США вже говорив з ізраїльським колегою  – після масових вибухів засобів зв’язку, якими користувалися бойовики «Хезболли». Остін висловив прихильність США стримувати регіональних гравців, які дестабілізують ситуацію, а також спрямованість Вашингтона до деескалації в регіоні.

Теги за темою
США Ізраїль
Джерело матеріала
loader
loader