У Тернополі відбувся форум «Соціальна сфера в умовах війни»
У Тернополі відбувся форум «Соціальна сфера в умовах війни»

У Тернополі відбувся форум «Соціальна сфера в умовах війни»

У Тернополі відбувся форум "Соціальна сфера в умовах війни: виклики та перспективи, кращі практики для громад Тернопільської області", у якому взяли учать представники громад, працівники соціальної сфери, громадських та міжнародних організацій. 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Сьогодні дуже важливо випрацювати ті механізми, які допоможуть забезпечувати соціальними послугами тих українців, які опинилися у складних життєвих обставинах, яким потрібна підтримка. Вони повинні чітко знати, що держава, громада може допомогти, забезпечити конкретними послугами. Дякую нашим партнерам, громадським організаціям, міжнародним донорам, які дополучаються до підтримки соціальної сфери", - сказав у вітальному слові заступник начальника Тернопільської ОВА Віктор Устенко.

У Тернополі відбувся форум «Соціальна сфера в умовах війни» - Фото 1

Заступниця представниці УВКБ ООН в Україні у справах біженців Ніна Майя Шрепфер відзначила неймовірну роботу, яку здійснюють на місцях надавачі соціальних послуг на Тернопільщині, допомогу, яку надають людям, що змушені залишити свої домівки, ініціативи, які реалізовують у громадах регіону. 

"Всього з початку повтомасштабного вторгнення ми надавали допомогу 22 громадських орагнізації на рівні громад. Сподіваємося на подальшу співпрацю", - наголосила вона.

У Тернополі відбувся форум «Соціальна сфера в умовах війни» - Фото 2

Під час форуму відбулися три панельні дискусії та три воркшопи, під час яких обговорвали інтеграцію ВПО в громаду, специфіку роботи з різними групами постраждалих людей, зміцнення спроможностей соціальної сфери на Тернопільщині, роль неурядових організацій у наданні соціальних послуг.

Форум організувала Тернопільська обласна військова адміністрація спільно з Благодійним фондом "Стабілізейшен Суппорт Сервісез" за підтримки Агентства ООН у справах біженців в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, художниця із Краматорська відкрила благодійну виставку картин на Тернопільщині.

Фото: Юлія Томчишин, Укрінформ

Теги за темою
Тернопіль
Джерело матеріала
loader