В Одесі знесуть пам’ятник Пушкіну, – глава ОВА
В Одесі знесуть пам’ятник Пушкіну, – глава ОВА

В Одесі знесуть пам’ятник Пушкіну, – глава ОВА

Про це заявив голова Одеської ОВА Олег Кіпер в інтерв'ю Міста сили.

Пам'ятник Пушкіну скоро знесуть

В Олега Кіпера запитати, чи планують зносити пам’ятник Пушкіну в Одесі. На це чиновник зазначив, що вже підписано розпорядження щодо знесення такого пам’ятника та інших. Проте займатися цим буде не ОВА.

Так, він також у розпорядженні, є підпис щодо його знесення. Сьогодні розійшлися всі листи щодо знесення таких пам’ятників,
– заявив голова Одеської ОВА.

Інших деталей він не розкрив. Також Кіпер нагадав, що перше, що зробили окупанти в Маріуполі, це була зміна назв вулиць.

Позиція Геннадія Труханова щодо Пушкіна

    Цікаво, що близько місяця тому мер Одеси Геннадій Труханов заявив, що пам’ятник Пушкіну в місті не можна зносити, оскільки його внесено до реєстру ЮНЕСКО. В іншому інтерв'ю очільник міста заявляв, що монумент не можна демонтувати, бо його "встановили наші прапрапрадідусі та бабусі". Труханов вважає, що зробити це означає віддати поета росіянам, хоч він жив і творив в Одесі.

    За його словами, Пушкін частина одеської історії та світової культури. Він впевнений, що якщо його постамент приберуть в Одесі, то ним не перестануть захоплюватись у Франції, Англії чи Італії.

    Теги за темою
    Одеська область
    Джерело матеріала
    loader
    loader