В Україну повертається спека, заморозки обіцяють лише у Карпатах
В Україну повертається спека, заморозки обіцяють лише у Карпатах

В Україну повертається спека, заморозки обіцяють лише у Карпатах

В Україні найближчими днями буде, як і раніше, буде сухо, сонячно і тепло. 20 вересня температура повітря у більшості областей досягне +23...+26 градусів. Про це повідомила синоптик Наталія Діденко у своєму Фейсбуці.

За даними синоптика, у західних регіонах, таких як Закарпаття, Івано-Франківська, Чернівецька, Львівська та Тернопільська області, температура вдень буде трохи нижчою — близько +19...+22 градуси. Вночі стане відчутно прохолодніше — очікується +6...+12 градусів, а у високогір'ях Карпат температура може опуститися до нуля чи навіть трохи нижче. Вітер поступово слабшає, буде північно-східний, помірний.

Столицю також очікують сонячні та теплі дні. У Києві 20 вересня встановиться ясна та суха погода: вночі близько 10 градусів, а вдень температура підніметься до комфортних 23 градусів. У суботу та неділю синоптична картина залишиться схожою.

  • 16 вересня у Києві мінімальна температура повітря виявилася найвищою для цього дня, вона не опустилася нижче +17,5°С. Попереднє рекордне значення 1955 перевищено на 0,9°С. За кліматичною нормою така температура повітря відповідає початку серпня, зазначають метеорологи.
  • 18 вересня синоптик Укргідрометцентру Наталія Птух повідомила, що цієї осені в Україні середньомісячна температура повітря буде на 2-3 градуси вищою за норму. За її словами, в Україні продовжується метеорологічне літо, а сонячна погода протримається до 25-го вересня.
Теги за темою
прогноз погоди
Джерело матеріала
loader
loader