Мінекономіки готує експериментальний проєкт профтехнавчання для жінок
Мінекономіки готує експериментальний проєкт профтехнавчання для жінок

Мінекономіки готує експериментальний проєкт профтехнавчання для жінок

Міністерство економіки готує експериментальний проєкт ваучерного навчання професійно-технічних спеціальностей для жінок.

Про це повідомила заступниця міністра економіки Тетяна Бережна під час заходу «Спільна ініціатива Skills4Recovery. Посилення підготовки кваліфікованої робочої сили для відновлення України», передає кореспондент Укрінформу.

«Міністерство економіки на фінальній стадії підготовки постанови, яка передбачає експериментальний проєкт у жіночій освіті. Ідея в тому, щоб кожна зацікавлена жінка могла отримати ваучер на навчання у розмірі 30 тис. грн для опанування технічних професій», - розповіла Бережна.

Мінекономіки готує експериментальний проєкт профтехнавчання для жінок - Фото 1 В Україні запровадять експериментальний проєкт професійно-технічного навчання для жінок / Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ

Заступниця міністра наголосила, що в умовах масової мобілізації, жінкам потрібно розширити доступ до таких «чоловічих» професій як електрогазозварник, токар, слюсар, машиніст електропоїзда, водій трамвая, водій вантажівки тощо.

Розробники очікують також пропозицій до списку професій, які можуть бути актуальними для жінок, від Міністерства освіти і науки. Після цього документ буде направлено на погодження уряду.

Як повідомляв Укрінформ, від початку 2024 року держава профінансувала 17 тисяч ваучерів на загальну суму 120 млн грн для безкоштовного навчання нової професії.

Програма Skills4Recovery спрямована на підтримку навчання та перепідготовку кваліфікованої робочої сили в чотирьох секторах економіки, важливих для процесу відновлення. Вона реалізується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням федерального уряду Німеччини від середини 2023 року до середини 2026 року та охоплює шість областей України.

Теги за темою
Жінки Мінекономіки
Джерело матеріала
loader
loader