Визначено 69 платників податків – переможців Всеукраїнського Рейтингу «Сумлінні платники податків — 2023»
Визначено 69 платників податків – переможців Всеукраїнського Рейтингу «Сумлінні платники податків — 2023»

Визначено 69 платників податків – переможців Всеукраїнського Рейтингу «Сумлінні платники податків — 2023»

Засідання Вищої Рейтингової Комісії відбулося в онлайн – форматі, за участю Голови ВРК, Президента ВГО АППУ - Грігола Катамадзе, Секретаря Вищої Рейтингової Комісії, Віце-президента, Генерального директора ВГО АППУ - Герасименко Людмили та членів ВРК.

Відкрила засідання Вищої Рейтингової Комісії щодо визначення номінантів на високе Звання «Сумлінний платник податків – 2023» Секретар ВРК, Віце-президент, Генеральний директор ВГО АППУ Людмила Герасименко, оголосивши засідання ВРК легітимним та запросила до слова Голову ВРК, Президента Асоціації Грігола Катамадзе.

Грігол Катамадзе, зазначив, що Першим Рішенням Правління ВГО АППУ в цьому році було Рішення за № 1/01 від 09 січня 2024 року про відновлення проведення щорічного Всеукраїнського Рейтингу «Сумлінні платники податків - 2023», який було припинено, в зв'язку з повномасштабним військовим вторгненням рф в Україну.

Голова ВРК зазначив: «Після обрання мене Президентом Асоціації в травні 2015 року, ми з новою командою продовжили традицію проведення Всеукраїнського Рейтингу «Сумлінні платники податків» і варто зазначити, що завдяки цілеспрямованій роботі Генеральної дирекції і особисто Генерального директора Людмили Герасименко, ми отримали в квітні 2020 року законне підтвердження належності Рейтингу на правах власності Асоціації.

Рейтинг, на мою думку, є суспільно-економічним Проєктом, який поширює інформацію про його учасників і переможців, а також популяризує основний принцип чесного ведення бізнесу. Майже на кожній церемонії нагородження в своєму виступі, в присутності Міністра фінансів України, очільника Державної податкової служби України, я завжди зазначав, якщо ми нагороджуємо платників податків, основний принцип яких є ведення чесного бізнесу і процес відбору переможців включає участь податкової служби, то податкова повинна «забути дорогу» до такого платника податків. Звісно, отримання статусу переможця в Рейтингу сумлінних платників податків не є індульгенцією, адже бізнес, без перебільшення, зараз працює в героїчних умовах, продовжуючи не тільки виробляти продукцію, а й сплачувати податки до бюджету, виплачувати заробітну плату та допомагати ЗСУ», - наголосив Грігол Катамадзе.

Грігол Катамадзе акцентував увагу членів ВРК на тому, що в цьому році, в такий важкий для країни час, вагому роль в оцінюванні претендентів на перемогу у Рейтингу відіграють не абсолютні, а відносні показники ефективності роботи підприємств. Так, кандидати на перемогу в Рейтингу за результатами своєї діяльності в 2023 році повинні були продемонструвати:

- позитивну динаміку збереження робочих місць на підприємстві з початку повномасштабного військового вторгнення в Україну і станом на 01 січня 2024 року;

- відсутність заборгованості з виплати заробітної плати;

- надання благодійної допомоги ВПО та на потреби ЗСУ, в будь-якому вигляді та інше.

Від себе особисто, як Голова ВРК скажу, що всі відібрані 69 номінантів на перемогу із загальної кількості поданих Заявок – 84, заслуговують відзначення нами їх як переможців, не дивлячись на таку значну кількість, повторюся, в такий важкий для країни час, тих, хто не тільки наповнює казну, а ще зберігає робочі місця та своєчасно, в повному обсязі виплачує заробітну плату працівникам, неодмінно нам треба відзначити нагородженням і визнати їх, як найкращих з кращих!», - зазначив Голова ВРК.

Далі, Голова ВРК, Президент ВГО АППУ Грігол Катамадзе передав слово Секретарю ВРК, Людмилі Герасименко.

Привітавшись з членами ВРК Людмила Герасименко зазначила: «Незважаючи на період складних випробувань в усіх сферах життя, жорстоку, загарбницьку війну росії проти України, Асоціація платників податків України ні на мить не зупинила свою роботу, працюємо наперекір усім обставинам, акумулюючи свої зусилля для захисту та відстоювання прав та законних інтересів платників податків – членів Асоціації та спільного добробуту українського народу. Всі ми добре розуміємо, що сьогодні Україна переживає непрості, дуже важкі часи. І перемогти в цій загарбницькій війні росії проти України без функціонування бізнесу просто неможливо. Навіть в умовах війни бізнес усвідомлює, що повинен працювати там, де це можливо, платити податки та надавати країні ресурс для продовження оборони.

Вона довела членам ВРК статистичні дані: «Для участі у Всеукраїнському конкурсі «Сумлінні платники податків - 2023» платниками податків було подано всього 84 заявки номінантів: в тому числі, напряму до Генеральної дирекції - 43 Заявки та від 8 ТВ ВГО АППУ було подано 41 Заявку. Найбільше Заявок надійшло від середніх підприємств – 33 (39,7%); за ними йдуть ВПП – 29 (34,9 %) та 22 малі (25,3%).

«Хочу зазначити, що 84 заявки, це значна кількість номінантів, поданих на участь у II турі Рейтингу. Попереднім опрацюванням Заявок відібрано 69 платників податків - номінантів, які повністю відповідають умовам участі в Рейтингу та критеріям відбору. Це найкращі з поміж кращих, як зазначив Голова ВРК Грігол Катамадзе. Важливим показником для Асоціації є те, що із 84 номінантів є членами ВГО АППУ 52 підприємства, що становить 61,9 %, решта – 32 підприємство, не є членами ВГО АППУ, що становить 38,1 %. Це свідчить про єдиний підхід до всіх платників податків, незалежно від їх членства в Асоціації, при визначенні номінантів на Звання «Сумлінний платник податків - 2023», - наголосила Людмила Герасименко.

Члени ВРК одностайно проголосували за 69 переможців Рейтингу ІІ Туру «Сумлінний платник податків – 2023».

Члени ВРК визначили дату проведення урочистої церемонії нагородження Переможців Рейтингу «Сумлінний платник податків – 2023» - 22 жовтня цього року.

В заключному слові Голова ВРК, Грігол Катамадзе відмітив системний підхід Віце-президента, Генерального директора ВГО АППУ Людмили Герасименко до підготовки та організації Всеукраїнського Рейтингу «Сумлінні платники податків -2023», подякував членам ВРК за активну участь у засіданні.

ВГО «Асоціація платників податків України» вітає переможців з отриманням високого Звання «Сумлінний платник податків - 2023».

Визначено 69 платників податків – переможців Всеукраїнського Рейтингу «Сумлінні платники податків — 2023» - Фото 1

Визначено 69 платників податків – переможців Всеукраїнського Рейтингу «Сумлінні платники податків — 2023» - Фото 2

Визначено 69 платників податків – переможців Всеукраїнського Рейтингу «Сумлінні платники податків — 2023» - Фото 3

Джерело матеріала
loader