Російським солдатам регулярно видавали наркотичні та психотропні засоби - Центр нацспротиву
Російським солдатам регулярно видавали наркотичні та психотропні засоби - Центр нацспротиву

Російським солдатам регулярно видавали наркотичні та психотропні засоби - Центр нацспротиву

Російські військовослужбовці систематично отримували наркотичні і психотропні засоби.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Центр національного спротиву.

Російським солдатам регулярно видавали наркотичні та психотропні засоби - Центр нацспротиву - Фото 1

"У розпорядженні Центру національного спротиву є докази систематичної видачі окупаційним керівництвом наркотичних засобів солдатам російської армії", - ідеться у повідомленні.

Підтвердженням служить документація, яка є в розпорядженні ЦНС. Ці документи засвідчують, що в мотострілецьких ротах командири взводів видавали підлеглим наркотичні і психотропні засоби. Ідеться про промедол, який офіційно заборонений у Росії.

Промедол – наркотичний анальгетик, який за своїми властивостями подібний до морфію чи налбуфіну (заборонені в Україні для використання військовослужбовцями). За високої концентрації він викликає почуття ейфорії, а при регулярному прийманні цього засобу у людини виникає наркотична залежність, яка надалі призводить до згубних наслідків для психіки і здоров’я.

"Тобто військовослужбовці, які перебувають в стані ейфорії, швидше погодяться на штурм чи інші наступальні дії тому, що вже не мають страху перед болем або навіть і самою смертю", - зазначили в ЦНС.

Згідно з роздавально-здавальними відомостями, книжками обліку та журналами реєстрацій операцій, пов’язаних з обігом наркотичних і психотропних засобів, відомо, що документація не була офіційною.

Тобто у військових частинах вівся "чорний" облік з отримання й видачі промедолу, підкреслили у Центрі нацспротиву.

Також інформація, зафіксована в цих журналах, свідчить, що видача наркотичних засобів військовослужбовцям була регулярною.

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією ЦНС, російські загарбники запускають процес привласнення земельних ділянок у жителів тимчасово захоплених територій України.

Теги за темою
війна Наркотики
Джерело матеріала
loader
loader