Поліція безпеки Фінляндії попередила: Росія може шантажувати країну заручниками
Поліція безпеки Фінляндії попередила: Росія може шантажувати країну заручниками

Поліція безпеки Фінляндії попередила: Росія може шантажувати країну заручниками

Великий обмін ув’язненими між Заходом і Росією на початку серпня може створити прецедент, який спровокує Росію й надалі використовувати заручників з метою шантажу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Yle із посиланням на заяву агенції STT старшого дослідника поліції безпеки Фінляндії Supo Петтері Лалу.

За словами Лалу, громадяни Фінляндії, які перебувають у Росії або подорожують туди, можуть стати ув’язненими. Він зауважив, що у Росії немає ніяких стримувальних факторів у разі, якщо її метою є звільнення важливих для неї осіб з ув’язнення.

Зокрема одним із в’язнів, який може становити інтерес РФ у Фінляндії, може бути Воіслав Торден, якого підозрюють у воєнних злочинах в Україні у період з 2014 до 2015 років. Справою Тордена займається фінська кримінальна поліція.

«Якщо Торден так само важливий для російського керівництва, як ті особи, які були повернуті до Росії під час серпневого обміну ув’язненими, то я принаймні не бачу, що у Росії є будь-які стримувальні фактори, щоб не використати дипломатію заручників стосовно Фінляндії», – сказав Лалу.

Він додав, що Supo уже попереджала про цю загрозу у березні, і на тлі обміну ув’язненими наприкінці літа ситуація не покращується.

Як повідомляв Укрінформ, 1 серпня відбувся масштабний обмін в'язнямиміж Сходом і Заходом з часів холодної війни. Під час обміну більше десятка ув'язнених Кремлем були обміняні на росіян, утримуваних в США і Європі.

Теги за темою
Росія
Джерело матеріала
loader