Сирський поговорив із начальником Генштабу ЗС Франції
Сирський поговорив із начальником Генштабу ЗС Франції

Сирський поговорив із начальником Генштабу ЗС Франції

Сирський поговорив із начальником Генштабу ЗС Франції

Обговорили поточну ситуацію та потреби України.

Головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський провів чергову телефонну розмову з начальником Об'єднаного штабу Збройних Сил Французької Республіки генералом Тьєрі Бюркаром. Про це у Telegram повідомляє Генштаб ЗСУ.

“Подякував генералу Тьєрі Бюркару, Уряду та народу Франції за стійку військову й політичну підтримку України. Особливу вдячність висловив за надані озброєння (передусім засоби ППО), військову техніку та боєприпаси”, – наводить Генштаб слова Сирського.

Головнокомандувач також поінформував Тьєрі Бюркара про актуальну стратегічну обстановку та хід бойових дій на різних напрямках фронту. Співрозмовники обговорили потреби Сил оборони України в критичних видах озброєння, військової техніки, боєприпасів та обладнання та узгодили спільні зусилля для розвитку українсько-французького військового співробітництва.

Як йдеться у повідомленні Генштабу, Олександр Сирський зосередив увагу свого французького колеги на воєнних злочинах російських агресорів, зокрема на продовженні ракетно-авіаційних ударів по об’єктах критичної інфраструктури України, а також на невибіркових масованих ударах по цивільних об'єктах.

Нещодавно перша група українських пілотів завершила навчання у Франції.

Нагадаємо, Євросоюз передасть Франції 300 мільйонів євро з прибутків від заморожених російських активів. На ці кошти буде закупленоозброєння у французької промисловості для України.

Джерело матеріала
loader