Централізоване опалення не зникне навіть без світла
Централізоване опалення не зникне навіть без світла

Централізоване опалення не зникне навіть без світла

Вінницька область зробила крок уперед до енергетичної незалежності. Місцеве енергопостачальне підприємство "Вінницяобленерго" дало зелене світло на підключення більше десяти об'єктів розподіленої генерації загальною потужністю близько 150 МВт.

Найближчими місяцями планують встановити газотурбінні установки потужністю понад 120 МВт та газопоршневі – близько 20 МВт. Це серйозне збільшення до регіональної енергетичної системи – Вінницька область однією з перших в Україні запустила таку турбіну.

Заявки на підключення надходять все частіше, особливо від організацій, що займаються теплопостачанням та газопостачанням.

Опалення, фото Мінфін
Опалення, фото Мінфін

Що це означає для пересічних людей?

Навіть за можливих відключень світла централізоване опалення залишиться стабільним і безперебійним. Так що холодною зимою не доведеться замерзати в темних квартирах – нові установки, що генерують, підстрахують.

Для швидкого підключення цих об'єктів запровадили спрощену процедуру, яка значно скорочує терміни погодження та зменшує кількість паперової тяганини.

Національна комісія з регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКУ) подбала про те, щоб процес йшов швидше. Це чудові новини для всіх, адже енергетична стабільність – запорука комфорту та безпеки, особливо за нинішніх непростих часів.

Крім того, Знай.ua повідомляв, хто має право замінити газовий котел або плиту

Джерело матеріала
loader