В Україні викрили «фабрику фейків», якою керували із Кремля
В Україні викрили «фабрику фейків», якою керували із Кремля

В Україні викрили «фабрику фейків», якою керували із Кремля

В Україні викрили російську "фабрику фейків ", яку курирує заступник глави адміністрації президента Сергій Кирієнко. Про це на брифінгу заявив радник керівника Офісу Президента Сергій Лещенко.

- Цього тижня було викрито пропагандистську машину РФ під назвою "Команда І". Це фабрика фейків, яка займалася особисто заступником глави адміністрації "президента" Путіна Сергієм Кирієнком. Саме ця пропагандистська машина стоїть за великою кількістю вкидів проти України як на території Росії, так і на території третіх країн, які під впливом цих фейків можуть змінювати політичну позицію, - сказав Лещенко.

За його словами, це ще раз доводить: РФ поширює брехню, щоб посіяти у світі недовіру до України та зменшити її підтримку. Тому українцям варто довіряти лише перевіреним джерелам інформації.

  • 16 вересня Росія також розповсюдила фейк про підготовку Україною ракетного удару по дитячій установі на своїй території.
  • У вересні стало відомо, що російська організація "Агентство соціального дизайну" (АСД), яка офіційно займається медійним супроводом, насправді використовує дезінформацію для дискредитації України та просування інтересів Росії.
Джерело матеріала
loader
loader