Загроза наступу рф на Дніпропетровську область: експерт пояснив, яке місто в небезпеці
Загроза наступу рф на Дніпропетровську область: експерт пояснив, яке місто в небезпеці

Загроза наступу рф на Дніпропетровську область: експерт пояснив, яке місто в небезпеці

Коли ми говоримо про можливе захоплення російськими окупантами Покровська, ми говоримо про загрозу Дніпропетровській області, і перш за все місту Павлоград.

Про це розповів військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Сергій Грабський в інтерв'ю Світлані Орловській.

"Давайте не забувати, що Павлоград для нас є надзвичайно важливим з точки зору виробництва вибухових речовин, це наша військова хімія. Дніпро – це вже стратегічна мета, тому що це перехід на правобережжя України, але Павлоград - це дуже-дуже серйозна проблема для нас у разі, якщо противник прорветься до цього міста", – заявив Сергій Грабський.

Військовий експерт також відзначив, що із втратою Покровська буде значно складніше забезпечувати потреби наших військ, які ведуть бойові дії південніше Покровська, зокрема в Кураховому та Вугледарі.

"Якщо ви подивитесь відстань від Вугледара до Волновахи, ви розумієте, чому це так важливо, тому що Волноваха – це важливий залізничний вузол, це важливий логістичний хаб, через який противник здійснює переміщення, або як кажуть маневри логістикою з півноча на південь та зі сходу на захід і в зворотньому напрямку.

Тобто втрата Покровська може серйозно поміняти оперативну ситуацію на східному фронті україно-російської війни, це правда, і саме тому ми докладаємо максимум зусиль з того, що ми маємо на сьогоднішній день, для того, щоб ситуацію стабілізувати", – пояснив Сергій Грабський.

Останні новини України:

Контрнаступ рф у Курській області: військовий розповів, як змінилася ситуація.

На прикладі Авдіївки та Бахмута: військовий експерт пояснив, що означатиме втрата Покровська.

Загроза наступу на Дніпропетровщину: експерт розповів, чого чекати в разі захоплення Покровська.

Теги за темою
Україна Росія
Джерело матеріала
loader
loader