Армію рф озброять новими танками: експерт розповів у чому небезпека для ЗСУ і як це позначиться на полі бою
Армію рф озброять новими танками: експерт розповів у чому небезпека для ЗСУ і як це позначиться на полі бою

Армію рф озброять новими танками: експерт розповів у чому небезпека для ЗСУ і як це позначиться на полі бою

Країна-агресор розпочне масове виробництво танків Т-90, оскільки до 2026 року у неї вичерпаються запаси законсервованих моделей Т-55 та Т-62.

Керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко зазначив, що росія вже зазнала значних втрат щодо танків Т-62, багато з яких стали трофеями для українських військ. Проте старі моделі танків стають дедалі вразливішими на полі бою, і це стосується як російської, так і української сторін.

Експерт підкреслив, що майбутнє танкових військ за новими, більш сучасними машинами, які будуть оснащені системами радіоелектронної боротьби та володіють високою мобільністю. У той час, як Україна продовжує отримувати танки Leopard та інші сучасні моделі від своїх партнерів, Росія буде зосереджена на виробництві своїх Т-90.

"Хоча Т-90 не можна назвати повністю сучасним танком, він все ж таки є викликом для Збройних сил України. У ворожих танків немає всіх сучасних технологій, властивих більш просунутим моделям, таким як "Прорив". Однак навіть обмежена версія Т-90 все ще може загрожувати українським військам", - зауважив експерт.

Мусієнко зауважив, що РФ здатна виробляти лише близько півтори сотні танків на рік, що, хоча і є невеликою кількістю, все ж таки становить певну загрозу.

Експерт також наголосив, що недавня атака українських безпілотників на склад із ракетами в Торопці, Тверська область суттєво послабила можливості росії для ракетних ударів на окремих напрямках.

Остання атака дає нам реальний успіх, адже саме вона відкладає деякі атаки окупанта, які зараз активно готується до масованого ракетного удару.

Останні новини:

Пастка для військ рф: військовий експерт розповіді про план ЗСУ на Курщині

"Дрон-автомат": експерт розповів наскільки ефективною є нова розробка ЗСУ

Армія рф почала готуватися до нового наступу взимку 2025 року: військовий експерт розповів, де може статися головний удар

Джерело матеріала
loader