Фільми про лесбійок: краще кіно про любов дівчат
Фільми про лесбійок: краще кіно про любов дівчат

Фільми про лесбійок: краще кіно про любов дівчат

Фільми про лесбійок завжди приваблюють своєю пікантністю. Нечасто в історіях кохання дівчат все йде гладко. Зазвичай їм доводиться пройти через холодний душ камінгауту. А це обертається не тільки суспільним осудженням, але й бунтом проти патріархальних правил суспільства. Ми відібрали 24 фільми про лесбійок, які показують складні і надихаючі сторінки життя дівчат, які повністю відкрилися одна одній. Певні з цих стрічок показують не тільки душевну, але й фізичну відкритість – сцени сексу в них збудять будь-кого.

Фільми про лесбійське кохання

Обставина (Circumstance 2011)

Двоє підлітків живуть у післяреволюційному Ірані. Заможна Атафе та її найкраща подруга-сирота Ширін порушують суспільні правила, щоби отримати задоволення. Вони відвідують підпільні вечірки та експериментують із випивкою та наркотиками, забороненими в їх країні. А одного дня вони розуміють, що закохалися одна в одну. Через це їх світ починає руйнуватися. Адже в Ірані гомосексуалізм суворо заборонений і це наражає їх на небезпеку.

Джіа (Gia 1998)

Одна з перших найяскравіших ролей Анджеліни Джолі, яка відкрила їй шлях до всесвітньої слави. Тут вона зіграла відому супермодель Джію Каранджі. Вона прославилась наприкінці 1970-х. Але після цього вона набула залежність від героїну та згодом підчепила ВІЛ. А в 1986 році вона померла від СНІДу.

Любов, брехня і кровопролиття (Love Lies Bleeding 2024)

Романтичний трилер із Крістен Стюарт і Кеті О’Брайан у головних ролях розповідає про несподівану зустріч бодібілдерки Джекі та власниці спортзалу Лу, яка швидко переростає у взаємну симпатію. Їхня пристрасть продовжується небезпечною пригодою, в результаті якої вони опиняться у небезпечних тенетах злочинних звязків.

Портрет дівчини у вогні (Portrait of a Lady on Fire 2019)

Події розгортаються у 1770 році. Художниця Маріанна прибуває до Бретані, щоби намалювати портрет дівчини Елоїзи. Але з першого ж знайомства з художницею Елоїза дає зрозуміти, що не бажає, аби з неї писали портрет. Причина полягає в тому, що цей портрет мають відправити до її нареченого, з якими вона геть не бажає вступати в шлюб. Щоби вийти з ситуації, Маріанна намагається якомога краще запам’ятати обличчя головної героїні під час їх спільних прогулянок. Дуже скоро між дівчинами починається хімія.

Принцеса Сід (Princess Cyd, 2017)

16-річна дівчина з Південної Кароліни на імя Сід живе з батьком одинаком. Одного дня вона відправляється в Чикаго до тітки, яка є відомою письменницею. Проте Сід нічого не знає про її творчість. Дівчина поступово починає пізнавати свою сексуальність. Вона любить засмагати на даху, пити пиво з тіткою і спостерігати з красунчиком-садівником. Невдовзі вона знайомиться з баристою Кетті. Разом зі своїми новим и подругами вона відкриває для себе абсолютно новий світ, наповнений почуттями.

Качине масло (Duck Butter, 2018)

Після випадкового знайомства в клубі Найма і Серджіо дуже швидко сходяться. Їх об’єднує неприємний досвід брехні у попередніх стосунках. Вони вирішують зблизитися максимально і провести цілу наступну добу разом, безперервно займаючись сексом. При цьому вони пообіцяли одна одній бути максимально відвертими одна з одною. Однак цей експеримент виглядає так романтично лише на перший погляд.

Неправильне виховання Кемерон Пост (The Miseducation of Cameron Post, 2018)

Дівчина підліток, ім’я якої винесено у назву картини, відправляється у школу інтернат, яка спеціалізується на виправленні гомосексуальних дітей. Головна героїня відкрила оточуючим свою схильність до дівчат на випускному вечері. В інтернаті Кемерон піддають сумнівній терапії. Разом із тим там дівчина заводить подругу, яка виросла в комунні хіппі, та друга-індіанця. Разом вони піддають сумніву виховання в цьому інтернаті.

Зв’язок (Bound, 1996)

Кримінальна драма від авторів «Матріци» переповнений детективними вузлами сюжету та еротичними сценами. В центрі історії – коханка одного з мафіозі Вайолет. Одного дня до неї з коханцем підселяється дівчина нетрадиційної орієнтації. Між дівчатами спалахує бажання і вони мріють залишитися вдвох. Для цього вони хочуть викрасти гроші мафії і починають вибудовувати ідеальний злочин. Однак у своєму плані дівчата не прорахували кілька кроків і все виходить з-під контролю.

Водяні лілії (Water Lilies, 2007)

15-річна сором’язлива Марі живе в Парижі та дружить з Анною, яка сильно комплексує через своє тіло. Під час літніх канікул вони зіштовхуються з першими сексуальними пристрастями. Анна мріє про те, щоби занятися сексом із красунчиком Франсуа, який займається водним поло. А Марі закохується у красиву і цинічну Флоріану, яка є її повною протилежністю.

Неприкаяні серця (Desert Hearts, 1986)

Сюжет розгортається у 1950 роках. Викладачка нью-йоркського університету Вівіан відправляється на кілька днів до Невади, щоби оформити розлучення з чоловіком. Вона винаймає житло в гостьовому будинку, де знайомиться з юною Кей. Ця дівчина займається гончарством, а вночі працює у місцевому казино. Вівіан не може встояти перед чарами молодої красуні.

Керол (Carol, 2015)

Видатний фільм з Кейт Бланшетт і Руні Марою розповідає про ефектну жінку на імя Керол, яка мешкає у Нью-Йорку напочатку 1950-х. Вона красива, багата і впевнена в собі. Шлюб їй ніколи не приносив радості. Однак чоловік не дає їй розлучення. Одного дня в магазині Керол знайомиться з молодою Терезою. Між ними одразу з’являється тяжіння і вони починають бачитися частіше. Разом жінки відправляються в автоподорож. Чоловік Керол наймає приватного детектива, щоби той прослідкував за жінками та зібрав компрометуючий матеріал. На основі цього чоловік намагається позбавити Керол батьківських прав та змусити її лікуватися в психіатрії.

Я з групи підтримки (But I’m a Cheerleader, 1999)

Меган – яскрава дівчина, яку називають однією з найталановитіших чірлідерш. ЇЇ хлопець – капітан місцевої футбольної команди. Однак дівчина помічає, що не любить цілувати свого хлдопця і виявляє сильний інтерес до музики Мелісси Етрідж. Близькі дівчини роблять поспішний висновок, що вона лесбійка. Так, її змушують відправитися у спеціальний табір для гомосексуалістів, де спеціальні терапевти підштовхують своїх пацієнтів до гетеросексуальності.

Життя Адель (Blue Is the Warmest Color, 2013)

Фільм-лауреат «Золотої пальмової гілки» Канського кінофестивалю містить багато вкрай відвертих сцен сексу між дівчатами. В центрі сюжету – старшокласниця Адель, яка мріє про велике кохання. Проте вона ще плутається в своїх почуттях. Спочатку вона проявляє інтерес до хлопця на ім’я Тома. Проте зблизившись із ним, вона розуміє, що це не те, що їй потрібно. Одного дня вона знайомиться з художницею Еммою, яка пофарбувала своє волосся у синій колір. Між ними одразу пробігає іскорка і між ними починається бурхливий роман.

Рятуючи обличчя (Saving Face, 2004)

Китаянка Вільгельміна живе на Мангеттені. ЇЇ заповітна мрія – стати професійним хірургом. І всі своїй сили і час вона вкладає в цю мету. Навіть на особисте життя не вистачає часу. ЇЇ мама намагається знайти їй хлопця, проте дівчина категорично відштовхує будь-яку пропозицію. Однак справжня причина такого ставлення до чоловіків полягає в тому, що головній героїні подобаються дівчата. Саме це змушує її вести подвійне життя.

Служниця (The Handmaiden, 2016)

Вишуканий еротичний триллер, події якого розгортаються в 30-х роках ХХ століття в Кореї. В багатому маєтку проживає господиня Хідеко. ЇЇ дядько суворо слідкує за життям племінниці і не випускає її за поріг. Єдиний зв’язок із зовнішнім світом – це розкішні прийоми, які періодично проводяться у маєтку. Один авантюрист намагається викрасти Хідеко, одружитися на ній, втекти з нею, заволодіти її багатством, а потім віддати її в психіатричну лікарню і залишити собі тільки її гроші. Для того, щоби наблизитися до своєї майбутньої жертви, він посилає в маєток дівчину на ім’я Сока, яка влаштовується там служницею.

Шпигунки (D.E.B.S., 2004)

Чотири дівчини навчаються в академії шпигунок. Вони мають великі таланти красти, брехати, маніпулювати своєю сексуальністю та хитрувати. Їх перше бойове завдання – прослідкувати за злодійкою Люсі Даймонд, а потім її ліквідувати. Та одна з дівчат помічає, що злодійка Люсі досить симпатична. І ця закоханість стає взаємною.

Я не можу мислити гетеросексуально (I Can’t Think Straight, 2008)

Палестинка Тала готується до святкування весілля в Йорданії. При цьому Тала зустрічається з молодою англійкою Лейлою. Вони абсолютні протилежності одна одної. Проте вони до країв наповнюють одна одну почуттями.

Вас не наздоженуть (Lost and Delirious, 2001)

Роман двох дівчат підлітків перетворюється на шаленство. Вони сміливо грають почуттями одна одної, порушуючи усталені норми моралі. Більше ніж дружба дівчат спричиняє конфлікти з батьками, проблеми в навчальному закладі та інтриги серед друзів. Стрічка чудово передає вирій змішаних почуттів, через який проходять усі підлітки.

Уяви нас разом (Imagine Me & You, 2005)

Фільм показує, як стрімко, буквально за пару днів може змінитися життя молодих людей. Хек і Рейчел зустрічаються вже кілька років. Оточуючі вважають їх ідеальною парою і з часом вони вирішують одружитися. Підготовку до свята вони доручили милій дівчині, яка продає квіти в магазині. Хто би міг подумати, що саме в цей час, напередодні весілля Продавчиця квітів і наречена закохаються одна в одну.

Голосно б’ються серця (Hearts Beat Loud, 2018)

Власник маленького музичного магазину Френк самостійно виховує доньку Сем. Остання притримується ЛГБТ поглядів. Напередодні її вступу до коледжу, який знаходиться в іншому місті, донька зближується з батьком на грунті музики. Об’єднавшись, вони записують пісню, яка стає хітом.

Непокора (Disobedience, 2017)

Симпатична жінка Роніт не витримала суворих ортодоксальних правил єврейської комуни і перебралася з Лондона до Нью-Йорку. Смерть родича змушує її повернутися додому. В спадок вона отримує тільки люльку, а все решта покійний родич заповів синагозі. Поки вона перебуває в рідній Англії, то живе в будинку друзів. І там вона зустрічає любов своєї юності – свою подругу.

Краш (Crush, 2022)

Молода художниця приєднується до шкільної команди з легкої атлетики. Там вона зустрічає симпатичну дівчину, з якою у неї закручується роман.

Найщасливіший сезон (Happiest Season, 2020)

Дівчата Еббі і Харпер живуть разом. Еббі планує зробити пропозицію своїй дівчині під час різдвяної вечері, коли Харпер буде знайомити її зі своєю великою і дивакуватою родиною. Однак дівчина не знала, що її подруга не розповіла родичам про свою нетрадиційну орієнтацію та про її близькі стосунки з Харпер. А згодом все ще більше заплутується, коли з’являється і хлопець, з яким раніше зустрічалася Харпер.

Відповідна поведінка (Appropriate Behavior, 2014)

Дівчина Ширін не може жити в ідеальній персидській родині. Її батьки і не здогадуються про нетрадиційну орієнтацію дівчини. ЇЇ подруга Максін не розуміє, чому Ширін приховує правду про їх стосунки від оточуючих. Невдовзі її брат оголошує про заручини з іранською дівчиною. І це підштовхує Ширін до бунту.

Фільми 18+: комедії та мелодрами, в яких багато сексу та еротики

Найсексуальніші фільми 2024 року: добірка нових еротичних кінострічок

Джерело матеріала
loader