iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max перевірили на міцність у жорстких тестах
iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max перевірили на міцність у жорстких тестах

iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max перевірили на міцність у жорстких тестах

Техноблогер Зак Нельсон, відомий як JerryRigEverything, перевірив на міцність смартфон iPhone 16 Pro Max, який лише цього тижня надійшов у продаж.

Серед іншого пристрій отримав більш захищене скло Ceramic Shield, що має вплинути на його надійність.

Тестер почав з перевірки нової кнопки управління камерою, яка, зважаючи на все, виконана з сапфірового скла. Перші незначні ушкодження з'явилися на п'ятому рівні за шкалою Мооса, а подряпини лише на восьмому. Дисплей виявився слабшим. Хоча Apple і покращила його, він все одно дряпається на шостому рівні.

Залишити подряпини на титанових бічних гранях за допомогою канцелярського ножа не склало труднощів, а ось задня матова кришка здивувала своєю несприйнятливістю. Основні камери також потішили своєю надійністю.

У тесті із запальничкою смартфон виявив себе ідеально — екран ніяк не відреагував на полум'я, що піднесене до нього. Але вогонь безперечно шкодить покриттю, тому блогер не радить повторювати цей експеримент вдома.

Зігнути iPhone 16 Pro Max теж не вдалося. Причому не було ні тріщин, ні подряпин, ні вм'ятин, як у випадку з минулорічною моделлю. У результаті Нельсон залишився задоволений міцністю новинки та поставив їй найвищий бал.

Блогер Сем Коль із YouTube-каналу AppleTrack перевірив стійкість iPhone 16 Pro. Він кидав смартфон різними сторонами, постійно збільшуючи висоту. Перші пошкодження з'явилися під час падіння з висоти піднятих рук — пішли тріщини через весь дисплей. Цікаве, що iPhone 15 Pro, який «літав» разом із побратимом для наочності, залишився неушкодженим. Можливо, це пов'язано з його товстішими ранками екрана, порівняно з новою моделлю.

В результаті подальших численних падінь iPhone 16 Pro навіть відколовся шматок задньої кришки. iPhone 15 Pro відбувся лише зламаним дисплеєм.

Джерело матеріала
loader