Молдова заявила в ООН про значний негативний вплив з боку Росії
Молдова заявила в ООН про значний негативний вплив з боку Росії

Молдова заявила в ООН про значний негативний вплив з боку Росії

Республіка Молдова звинуватила Росію з трибуни Генасамблеї ООН у продовженні значного негативного впливу на неї, у тому числі шляхом проведення гібридних кампаній, втручання у вибори, загарбницької війни проти сусідньої України.

Про це заявив у неділю під час виступу на Саміті майбутнього в ООН міністр закордонних справ Молдови Міхай Попшой, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Агресивна політика РФ та її регіональні наслідки створюють значний негативний ефект для Республіки Молдова, робить її мішенню для гібридних загроз, таких як кібератак, дезінформаційних кампаній, які доповнюються спробами порушити громадський порядок та втручання у виборчу політику», - заявив глава дипломатії Молдови.

Крім того, він підкреслив, що російські війська продовжують незаконно дислокуватися в Придністровському регіоні Молдови, «де стурбованість щодо порушень прав людини викликає глибоке занепокоєння».

Міністр також нагадав про понад два з половиною роки повномасштабної загарбницької війни, яку веде Росія проти України. Це, за його словами, є викликом для принципів суверенітету й територіальної цілісності країн у самому центрі Європи.

«Ми рішуче відкидаємо будь-яку можливість загроз застосування сили проти територіальної цілісності та політичної незалежності будь-якої держави»,- підкреслив глава МЗС Молдови.

Як повідомляв Укрінформ, у неділю в штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку стартувавСаміт майбутнього, участь у якому беруть глави багатьох держав та урядів. Очікується, що в понеділок на саміті виступить Президент України.

Теги за темою
Росія ООН Молдова
Джерело матеріала
loader